Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 18.03. – 22.03.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 18.03. – 22.03.2024.

  • 22.03.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

U ponedjeljak smo zasukali rukave i uputili se po lijepom sunčanom danu u naš vrt na Viškovu. Podijelili smo zadatke i krenuli s čupanjem korova i trave, sakupljanjem smeća i grabljanjem lišća. Na ovaj način naši Dipovci uvježbavaju vještine potrebne za buduća zanimanja cvjećara ili vrtlara. Nakon dobro obavljenih zadataka zasladili smo se krafnicama i voćnim jogurtom te se podružili na kavici.

Stigao nam je novi plastični pribor, tj. noževi. Razvrstavali smo ih kao po običaju u setove od deset komada. Kroz ovu aktivnost razvijamo kompetencije i vještine za jednostavne poslove sortiranja i slaganja proizvoda, a isto pozitivno utječe na razvoj pažnje i koncentracije prilikom razvrstavanja ispravnog od neispravnog proizvoda.

Socijalna rehabilitacija

Ukrašavali smo kartonske kutije s iscjepkanim novinskim papirom koji smo lijepili na kutije. Iste će nam poslužiti da u njih pospremimo pribor potreban za likovne radionice koje provodimo u DIP-u. Osim što na ovaj način vježbamo finu motoriku, družimo se i učimo surađivati u paru.

Uputili smo se u HNK Ivana pl. Zajca i uživali u predstavi Pinocchio. Korisnici se na ovaj način uključuju u kulturni život lokalne zajednice i socijaliziraju se.

Tjedan smo završili u natjecateljskom duhu, tj. s kvizom općeg znanja. Tako smo provjeravali naše znanje o životinjama, o lijepoj našoj, prometnim znakovima. Osim što smo provjerili već stečeno znanje, naučili smo i nešto novo kroz kviz. Dipovci su se iskazali jako dobro u znanju i sve grupe koje su sudjelovale zaslužile su prvo mjesto i slatku nagradu.

Prošetali smo se s turističkim vodičima po rutama prilagođenim za osobe s invaliditetom, na lokacijama koje su manje bučne i koje ne odvraćaju pažnju korisnicima. Krenuli smo s Delte putem starog grada te zastajali na lokacijama na kojima su smješteni spomenici o kojima nam je informacije davala vodičkinja.

Zdravlje i njega

Kako smo boravili u vrtu, a vrijeme je sve ljepše i sunce nas sve jače grije neophodno je pokrenuti temu o zaštiti naše kože od sunca koristeći kremu s zaštitnim faktorom. Isto tako, naglasili smo važnost zaštite od krpelja s obzirom da slijedi toplije razdoblje i sve više ćemo boraviti na svježem zraku i travnatim površinama.

Prehrana

Kako našim korisnicima često ističemo važnost zdrave i raznolike prehrane svaki dan nudimo našim Dip-ovcima izbor od tri zdrava obroka. Uvažavamo različite ukuse i želje kao i potrebe naših korisnika.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se