Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 17.06. – 21.06.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 17.06. – 21.06.2024.

  • 21.06.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Pripremali smo nove kutije s novim priborom, vilicama.

Nastavili smo s izrađivanjem predmeta od drveta. Ovaj tjedan smo s prof. Rifatom izrađivali podloške. Učimo se koristiti alate i vježbamo preciznost izvedbe.

Izrađivali smo i rekvizite za navijanje povodom nogometne utakmice hrvatske reprezentacije. Od kolaža smo izradili trakice u crveno-bijeloj boji i isprepletali ih tako da nam ispadnu crveno-bijela polja i izradili zastavice.

Socijalna rehabilitacija:

Proslavili smo i 24.rođendan naše Clare V. Počastili smo se pizzom i tortom.

Zaigrali smo i društvene igre uvažavajući želje i potrebe naših korisnika: Alias, Čovječe, ne ljuti se, slagali puzzle i sl. i to sve u društvu naših volonterki Heidi, Katarine.

Zabavili smo se kroz bubnjarski krug s našim Lukom A. Ovu aktivnost naši Dipovci željno iščekuju i uživaju stvarajući zvukove i melodije.

Održli smo radionicu “Novac i ja “-3.dio. Ovaj put smo se uputili u “trgovinu” i krenuli u kupovinu namirnica za ručak i odlazak na kavu ili kino. Dipovci su dobili određeni iznos napravljenog papirnatog novca, popis namirnica te su u dogovoru sa svojom grupom vježbali i brojali koliko novca je potrebno izdvojiti za određene namirnice ( prethodno im je napravljen cjenik namirnica koji su sve grupe dobile). Potrebno je bilo izbrojati koliki je ostatak novca te izračunati od istog da li im je ostalo za otići na kavu, kino ili za karticu do Dip-a.

Zdravlje i njega:

Posvetili smo se čišćenju prostorija Dip-a. Podijelili zadatke i zasukali rukave. Osim što uvježbavamo korištenje alata za čišćenje na kraju iste aktivnosti budemo zadovoljni, jer nam je prostor u kojem boravimo zablistao i zamirisao.

Prehrana:

Veselimo se ljetu i ljetnim radinostima. Naglašavamo korisnicima da uvijek sa sobom ponesu šešir i vodu, koriste kreme za zaštitu od sunca te da konzumiraju laganiju prehranu.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se