Strategija kulturno-turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova

  • 02.07.2022
  • Istraživanja, strategije i analize

U srijedu, 29.6.2022. godine smo sudjelovali na završnom predstavljanju projekta financiranog iz Interreg programa prekogranične suradnje “Recolor”, koji je započeo u 2019 godini i trajao do 2022. godine. https://5portal.hr/vijesti_detalj.php?id=37931

Rezultat projekta je i izrada  razvojnih strateških dokumenta Parka  –  udruge Mediteranski kiparski simpozij. Izradu Strategije kulturno – turističke valorizacije Parka za 10.-o godišnje razdoblje je izradio DIP, a autorica je Marta Berčić. Osim toga izrađena je  Studija održivosti, za razdoblje 2020., do 2025., izrađen je video promo-materijal virtualne šetnje Parkom i niz drugih proizvoda. 

Rezultat rada je i sporazum o financiranju programa koji je potpisan netom nakon predstavljanja rezultata.Potpisali su ga  Istarska županija, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Labina i Udruga Mediteranski kiparski simpozij. Upravo je ovakav način financiranja predložen kao jedna od  od mjera u Strategije. Ovo je primjer javnih politika oblikovanim na objektivnim potrebama odnosno na strateškim dokumentima. Hvala na ukazanom povjerenju i prilici da sudjelujemo o ovom važnim trenucima za razvoj kulturnih politika.

https://5portal.hr/vijesti_detalj.php?id=37930

Više o Recoloru i tekst  Strategije možete pročitati:

https://dip.hr/programi/o-drustveno-poduzetnickim-projektima/

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.