Druga Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

Travanj 2022.

Druga Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

Od četvrtka, 7.4. do nedjelje, 10.4. 2022. autori i autorice stvaraju nova djela,  daju poticaj jedni drugima, jačaju autorski strip i ilustraciju, motiviraju posebno mlade na rad u ovom području, oblikuju publiku, utječu na razvoj  kreativne industrije.

Rijeka je opet domaćin autorima i autoricama autorskog stripa i ilustracije iz cijele Hrvatske.

U četvrtak, 7.4.2022. stižu autori i autorice u Rijeku pa će DIP, Rijeka i Primorsko-goranska županija biti mjesto okupljanja majstora i majstorica autorskog stripa i ilustracije.

Nakon što je javnost mogla upoznati autore s prošle Kolonije iz njihovih crteža na izložbi u Galeriji SKC, sada nam dolaze i oni i novi sudionici Kolonije.

DIP će tako biti mjesto u kojem će autori imati priliku zajednički stvarati nove crteže, razmijeniti iskustva, tehnike, učiti jedni od drugih, dati podršku mlađima i povezati se uživo. Rezultati takvih umjetničkih događanja imaju višestruki učinak: stvaraju se nova umjetnička djela, autori se povezuju i planiraju nove projekte, “oštre” tehnike, verificiraju vlastiti rad s drugima.

I ove godine smo nastojali pozvati i autorice i autore kako bi što više jačali naše horizontalne ciljeve, rodne ravnopravnosti u ovom području, pa nam dolaze 3 autorice i 4 autora kao gosti iz Zagreba, Varaždina i Splita te Rijeke.

 

 

 

Ožujak 2022.

U utorak, 22.3.2022. smo otvorili drugu Kvarnersku koloniju autorskog stripa i ilustracije, Na izložbi možete vidjeti radove autora i autorica koji su sudjelovali na prvoj Koloniji, do 30.3.2022. od 17:00 do 20:00, u Galeriji Studentskog kulturnog centra UNIRI, u Kružnoj 8, u Rijeci.

Hvala svima koji podržavaju autorski strip i ilustracije i brojnim mladima koji su došli na otvorenje te autorima čiji radovi su izloženi: Damiru Steinfl koji je ujedno i umjetnički voditelj, Damiru Stojniću, Korini Hunjak i Antoniu Filipović.  Osim njih, izlaže još 7 autora i autorica.

Program druge Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije sufinanciraju Primorsko-goranska županija i DIP.

Od 7.4. do 10.4. slijedi nastavak, zajednički rad autora i autorica u DIP-u, Wenzelovoj 2 i stvaranje novih dijela.

U listopadu planiramo postav nove izložbe na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali na prvoj i drugoj Koloniji.

 

 

Ostali programi

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.