Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga

O izložbi Distancirano socijalni

DISTANCIRANO SOCIJALNI

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (https://www.facebook.com/istrazivanjeipotpora) organizirala je izložbu portreta mladih s teškoćama, pod nazivom Distancirano socijalni, u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Autorica fotografija je studentica Ivana Ivaničić. Fotografije su nastale tijekom travnja i svibnja na raznim lokacijama u gradu Rijeci – javni prostori poput Korza, Molo Longo šetnice, uličica u starom gradu…

Otvorenje izložbe održalo se u utorak, 06.07.2021. u 12.00h u Galeriji SKC, Kružna ulica 8, u Rijeci.

Izložba je bila otvorena za javnost, od 06.07.2021. do 16.07.2021. godine, od ponedjeljka do subote, od 17.00h do 20.00h.

Izložba je aktivnost iz komunikacijske kampanje za zagovaranje prava osoba s invaliditetom, koju provodi DIP u okviru trogodišnjeg programa „DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!! kojeg financiraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranska županija i drugi donatori.

Kako bi privukli pažnju javnosti i senzibilizirali donositelje odluka na obavezu pružanja podrške i skrbi našoj ciljnoj skupini, želimo Vas upoznati s njima. Time stvaramo priliku za socijalnu interakciju i druženje. Pozivamo Vas da obratite pažnju na sposobnosti koje imaju, a ne na prepreke s kojima se svakodnevno suočavaju.

Cilj izložbe je povećanje vidljivosti mladih s teškoćama i skretanje pažnje javnosti na njihovu svakodnevicu – želi se progovoriti o socijalnoj isključenosti, izoliranosti i stigmatizaciji osoba s invaliditetom – mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju (autizam, intelektualne teškoće, ADHD i sl.). Njihove teškoće možda nisu odmah vidljive, ali nažalost, upravo zbog njih oni postaju nevidljivi društvu.

Izložbom se želi usmjeriti pažnja javnosti na živote mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju, kroz portrete i kratke crtice – što vole raditi, što ne vole, kako izgleda njihov dan, njihov život, što žele poručiti građanima…

Projekt je financirao Grad Rijeka, kroz Otvoreni natječaj za male potpore u 2021. godini.

Hvala Vam što s nama gradite zajednicu koja brine!

Izložbu možete pregledati na ovim poveznicama:

Galeriju s otvorenja

Galeriju s druženja

Galeriju portreta

Galeriju epizoda

Video s otvorenja

 

 

O ORGANIZATORU

Društvo za istraživanje i potporu (DIP), je u 8 godina djelovanja i rada s mladima i za mlade, steklo bogato iskustvo u provođenju raznih projekata. U posljednje vrijeme, najvažniji je DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim! – poludnevni boravak za mlade s teškoćama, kojemu je glavni cilj prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika. U studenom 2020. godine održana je Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije, te je tom prilikom javnosti predstavljena velika izložba (preko 300 radova domaćih strip autora) autorskog stripa i ilustracije, u Exportdrvu. Također, 2019., godine proveden je projekt Ri Urban Inclusive Walking 2020, prvi projekt promocije nordijskog hodanja na našem području koji je izuzetno dobro prihvaćen u javnosti (sudjelovalo je oko 100-tinjak građana i 30-ak mladih s teškoćama). Projekt je završen izložbom fotografija „Solidarnost i pomaganje” u Društvu arhitekata Rijeka (DAR). Projekt Studenti – inspektori arhitektonskih barijera, proveden je 2017. godine, a radilo se o akciji mladih studenata za potporu kolegama s invaliditetom, kroz koji se provela komunikacijska kampanja senzibiliziranja javnosti i sudjelovanja u donošenju političkih odluka, radi uklanjanja arhitektonskih barijera, kroz koji su na nekoliko fakulteta i ustanova postavljene oprema i pomagala za osobe s invaliditetom.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • Žiro račun: ERSTE & ST. BANK
  • IBAN: HR68 2402 0061 1011 8082 8