Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 01.07. – 05.07.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 01.07. – 05.07.2024.

  • 01.07.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Naši korisnici ovaj tjedan posvetili su se čišćenju lavande, to jest odvajali su cvjetove lavande od stabljika. Za ovu aktivnost vrlo je bitna koncentracija i organizacija rada. Izrezivali smo i trakice od tkanine za naše Hilde. Iskoristili smo materijale koje smo imali u našim prostorima te napravili raznobojne trakice. Ova aktivnost nam pomaže za uvježbavanje rada sa škarama. Sortirali smo i pribor, vilice te se uvježbali za poslove sortiranja i slaganja. Kaširali smo nove kutije, koristili smo novinski papir koji smo trgali i lijepili na kutije.

Socijalna rehabilitacija:

Održali smo bubnjarski krug s našim Lukom A. i uživali u stvaranju zvukova i melodija. Proveli smo vrlo zanimljivu aktivnost kroz koju su se Dipovci uz vođenje opustili kroz vježbe disanja i relaksacije i pokušali svatko za sebe istražiti i doživjeti svijet oko sebe.

Zdravlje i njega:

Razbudili smo naše korisnike s aktivnošću istezanja koju je vodila naša radna instruktorica Vana. Na početku svakog istezanja opuštamo se i meditiramo te se uz vođenje razgibavamo od glave do pete.

Prehrana:

S obzirom na ljetne vrućine i potrebu konzumiranja laganije prehrane. Isto naglašavamo našim korisnicima. Na meniju se često pronađu obročne salate.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se