Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga

Regionalni program za mlade Istarske županije

2017/2018 Regionalni program za mlade Istarske županije

Projekt „Regionalni program za mlade Istarske županije“ provodila je Istarska županija, u partnerstvu s Udrugom mladih i Alumni FET iz Pule (https://www.alumni-fet-drmijomirkovic.hr/regionalni-program-za-mlade-istarske-zupanije/) te Udrugom za mlade Alfa Albona iz Labina (https://www.alfa-albona.hr/regionalni-program-za-mlade/), a nastao je na inicijativu Savjeta mladih Istarske županije. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 52.500,00 kn, te sredstvima iz Proračuna Istarske županije, u iznosu od 57.500,00 kn.

Uloga DIP-a bila je izrada metodološke strategije, izrada nacrta Regionalnog programa za mlade IŽ, analiza i interpretacija rezultata istraživanja i drugo. Autorica teksta Regionalnog programa za mlade IŽ je Marta Berčić, a Bernard Šešo je sudjelovao u izradi alata i obradi rezultata, kao i u drugim poslovima.

Izradu Programa inicirao je Savjet mladih IŽ, a u izradi programa sudjelovalo je više od 500 mladih, gradovi i općine IŽ, obrazovne i druge ustanove koje u svojim programima rade s mladima. Održano je više javnih foruma, organiziranih prema područjima djelovanja za mlade, a rezultati istraživanja bili su na razmatranju u većini udruga mladih i za mlade. Iskustvo koje smo imali u radu s mladima neprocjenjivo je i obogatilo je naše djelovanje, a u samoj izradi sudjelovalo je više mladih iz partnerskih udruga, kao i nezavisnih mladih osoba zainteresiranih za analize i istraživanja o mladima.

 

Na sjednici Skupštine Istarske županije usvojen je Regionalni program za mlade Istarske županije:  https://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/novosti/sjednice_skupstine_2017/10/10-08-Regionalni_program_mladi.pdf.

I dalje: https://www.facebook.com/rpmiz/ . 

U nastavku su poveznice na dio objava u medijima koji su pratili izradu ovog programa:

 


Share on Facebook

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • Žiro račun: ERSTE & ST. BANK
  • IBAN: HR68 2402 0061 1011 8082 8