A A A Black and white icon Change contrast icon
Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga

Regionalni program za mlade Istarske županije

2017/2018 Regionalni program za mlade Istarske županije

Projekt „Regionalni program za mlade Istarske županije“ provodila  Istarska županija u partnerstvu s Udrugom mladih i Alumni FET iz Pule (https://www.alumni-fet-drmijomirkovic.hr/regionalni-program-za-mlade-istarske-zupanije/) te Udrugom za mlade Alfa Albona iz Labina (https://www.alfa-albona.hr/regionalni-program-za-mlade/), a nastao je na inicijativu Savjeta mladih Istarske županije. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 52.500,00 kn, te sredstvima iz Proračuna Istarske županije u iznosu od 57.500,00 kn.

Uloga DIP-a je izrada metodološke strategije, izrada nacrta Regionalnog programa za malde IŽ, analiza i interpetacija rezultata istraživanja i drugo. Autorica teksta Regionalnog programa za mlade IŽ je Marta Berčić, a Bernard Šešo je surdjelovao i izradi alata i obradi rezultata i drugim poslovima.

Izradu Programa inicirao je Savjet mladih IŽ, a u izradi programa sudjelovalo je više od 500 mladih, gradovi i općine IŽ, obrazovne i druge ustanove koje u svojim programima rade s mladima. Održano je više javnih foruma organiziranih prema područjima djelovanja za mlade, a rezultati istraživanja bili su na razmatranju u većina udruga mladih i za mlade. Iskustvo koje smo imali u radu s mladima neprocjenjivo je i obogatilo je naše djelovanje, a u samoj izradi sudjelovalo je više mladih iz partnerskih udruga i nezavisnih mladih zainteresiranih za analize i istraživanja o mladima.

 

Na sjednici Skupštine Istarske županije usvojen je Regionalni program za mlade Istarske županije:  https://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/novosti/sjednice_skupstine_2017/10/10-08-Regionalni_program_mladi.pdf.

I dalje: https://www.facebook.com/rpmiz/ . 

U nastavku su poveznice na dio objava u medijima koji su pratili izradu ovog programa:

 


Share on Facebook

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.