Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
DIP lab d.o.o.

DIP lab d.o.o.

Svrha osnivanja tvrtke DIP lab d.o.o. povećanje je mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom (OSI). S 10-godišnjim iskustvom u provedbi modela rada i zapošljavanja uz stručnu podršku, a imajući u vidu višegodišnju nisku stopu zaposlenosti OSI u našoj županiji i državi, udruga DIP pokrenula je društveno poduzetničku tvrtku koja će stvoriti potrebne preduvjete za zapošljavanje OSI.

Od veljače 2023. godine zaposlili smo osobu s invaliditetom, VSS, na radno mjesto Voditelj marketing plana i administracije. Od travnja, zaposlili smo još dvije osobe s invaliditetom, na pola radnog vremena, na poslovima:
1. Usluge čišćenja stambenih zgrada
2. Usluge čišćenja poslovnih prostora
3. Usluge uređenja i čišćenja vrtova

Također nudimo:
a) Usluge pakiranja i raspakiravanja (u našem i Vašem prostoru) Usluge lijepljenja deklaracija
b) Usluge montaže/dorade poluproizvoda, npr. montaža čepova za tvrtku koja isporučuje čepove za JGL
c) Usluge dorade predmeta
d) Savjetodavne usluge vezane uz poslovanje (od intelektualnih usluga psihološke podrške radnicima i osnaživanja za bolju organizaciju, do istraživanja tržišta, ciljnih skupina i sl.)

Naši zaposlenici također su korisnici socijalnih usluga čiji je certificirani pružatelj udruga DIP, osnivač DIP laba. To uključuje uslugu poludnevnog boravka u našem Centru Prijatelji, kao i socijalnu uslugu psihosocijalne podrške.

Za 40-ak osoba s invaliditetom  vodimo i „bazu vještina i poslova“ u kojoj su detaljno opisane vrste poslova koje mogu obavljati, pa u skladu s njihovim mogućnostima pokrećemo nove aktivnosti, kako bi mogli pokrenuti posao u sigurnim i za njih primjerenim uvjetima.

Neposredni cilj nam je formirati platformu za razvoj naše primarne djelatnosti – proizvodnje koja ne šteti okolišu i koja bi mogla biti dio buduće integrativne ili zaštitne radionice, s većim brojem zaposlenika osoba s invaliditetom. Proizvod koji razvijamo siguran je i jednostavan za proizvodnju, a također i “zelen”. To znači da se u proizvodnji upotrebljava najveći mogući udio materijala i tehnologije koji najmanje štete okolišu u svim fazama proizvodnje, počevši od analize tržišta do same proizvodnje. Trenutno surađujemo s Odjelom  za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i drugim stručnjacima u svrhu proizvodnje “zelenih” sredstava za čišćenje i tekućeg sapuna. Ideja vodilja je da u sklopu te suradnje, uz podršku stručnjaka, izradimo prototip univerzalnog i ekološki sigurnog proizvoda, testiramo tržište (kupce) i na taj ih način privučemo, a kao rezultat, plasiramo ga na tržište, privučemo investitore i otvorimo mali pogon (za početak) u kojem bi osobe s invaliditetom  činile većinski udio radnika.

Od osnutka u veljači 2023. godine do vljače 2024. godine naši poslovni partneri su:

DIP    https://dip.hr– administriranje mrežne stranice i administrativni poslovi, radi 1 osoba.

Veslački klub Jadran   https://vkjadran.hr – poslovi čišćenja sportskog objekta na Delti, rade 2 osobe.

Rudan d.o.o. – poslovi čišćenja posovnog prostora, rade 2 osobe.

BM PLAST d.o.o. – poslovi sortiranja i pakiranja biorazgradivog plastičnog pribora za jelo, rade 3 osobe i korisnici DIP-a u sklopu radno-okupacijskog programa – radne aktivnosti.

Vulpes d.o.o. – sklapanje elektroničkih dijelova, pakiranje, etiketiranje.

Zgrade u ulicama:  Ivana Dežmana, Mići vojak..rade 2 osobe.

Na stručnom osposobljavanju je u suradnji s Centrom za profesionalnu rehabilitaciju 1 osoba od 1.2024. godine.

S više drugih tvrtki smo u fazi pregovaranja za razne poslove, kako bi zaposlili nove osobe s invaliditetom.

Pratite nas na Facebook stranici: https://www.facebook.com/diplabOSI

Javite se na [email protected] ili na 0915580920

 

Share on Facebook

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • Žiro račun: ERSTE & ST. BANK
  • IBAN: HR68 2402 0061 1011 8082 8