Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 16.10. – 20.10.2023.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 16.10. – 20.10.2023.

  • 20.10.2023
  • DJECA I MLADI

Prošli tjedan započeli smo sa zajedničkim vrtlarskim aktivnostima sa učenicima i djelatnicima iz Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka pripremali smo zemlju i podlogu za sadnju kako bi sve bilo spremno za naše biljke. Zemlja je živi organizam koji svake godine treba iznova probuditi i prilagoditi biljkama, nalazi se pod utjecajem vremenskih prilika te biljke mijenjaju njezinu strukturu i sastav i da bi se zemlja od svega oporavila potrebna joj je naša pomoć i pažnja. Vrtlarske aktivnosti za naše članove i učenike pozitivno utječu na razvoj novih vještina – odgovornost, timski rad, rukovanje vrtlarskim alatom– uče kako brinuti o biljkama te stječu samopouzdanje koje proizlazi iz postizanja vlastitih ciljeva i uživanja u hrani koju su sami uzgojili. Također predstavlja priliku za učenje o vanjskom okruženju na sigurnom i ugodnom mjestu te razvijanje ljubavi prema prirodi, kao i za razvijanje ekološke osviještenosti.

U utorak je na rasporedu bila modelarska aktivnost – izrađivali smo drvene privjeske koje ćemo kasnije ukrašavati aplikacijom boje na drvenu podlogu za koje su naše djelatnice osposobljene u suradnji sa Hrvatskim Fotosavezom. Nakon modelarske aktivnosti, održali smo plesnu aktivnost “Zumba”, na kojoj smo se razgibali i rekreirali.

Srijeda je bila rezervirana za edukativnu aktivnost – “Sigurnost prilikom (vremenskih) nepogoda – koju je održala naša Veronica. Ovom aktivnosti naši članovi usvojili su znanja o sigurnosnim koracima i postupcima tijekom: poplava, požara i potresa.

U četvrtak smo održali glazboterapiju “Bubnjarski krug”. Na našim glazboterapijama, svakom članu pristupamo individualizirano te im dajemo mogućnost vlastitog izražavanja putem bubnjeva.

Petak smo zaključili aktivnosti “Body percussion”, koju je za nas održala volonterka Lucija. Ova aktivnost ima brojne pozitivne utjecaje na: koordinaciju tijela, psihomotorni, psihološki, socijalni i kognitivni razvoj naših članova, razvoj komunikacijskih vještina i govor tijela. Proslavili smo i rođendan od našeg Gabrijela.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se