Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 01.07. – 05.07.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 01.07. – 05.07.2024.

  • 01.07.2024
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

Tjedan je započeo uz informatičku aktivnost. Dipovci su imali zadatak u Microsoft Word-u napisati primjer dnevnika rada. Ova aktivnost obuhvaća razvoj različitih vještina: osim što se uče koristiti tehnologiju, korisnici uče što je to dnevnik rada, kako ga pravilno pisati i što treba sadržavati.

Srijedu smo proveli u kuhinji na kulinarskoj aktivnosti. Korisnici su pripremili lagani ljetni obrok – obročna salata s tjesteninom. Jeste li znali da se naše kulinarske aktivnosti odvijaju u 5 različitih koraka? 1. Odlazak u kupovinu svih potrebnih namirnica; 2. Priprema hrane; 3. Pisanje recepta; 4. Konzumacija u društvu voditelja i drugih korisnika i za kraj 5. Korak je pospremanje prostora.

Tjedan smo zaključili uz zvuk bubnjeva. Glazboterapija koja je dobila naziv “Bubnjarski krug” jedna je od omiljenih aktivnosti DIPovaca. Ova aktivnost osim što je DIPovcima zanimljiva i zabavna, razvija njihove motoričke vještine ali i kognitivne kao što su pažnja, koncentracija i praćenje uputa.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se