Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 04.03. – 08.03.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 04.03. – 08.03.2024.

  • 08.03.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

Tjedan smo započeli sa sortiranjem plastičnog pribora, točnije žlica. Kroz ovu aktivnost Dipovci vježbaju finu motoriku. Uz pravilno brojanje, vježbaju i koncentraciju, druže se i pripomažu jedni drugima.

Bacili smo se i u sređivanje crtaone. Ova prostorija predstavlja kreativni nered u našem Dipu. Sortirali smo pribor za likovne aktivnosti u odgovarajuće kutije i lijepili naljepnice s natpisima gdje što stoji u kojoj kutiji i usput se zabavljali slušajući glazbene hitove. Ova aktivnost pomaže našim korisnicima da se pripremaju za buduća jednostavna zanimanja koja uključuju sortiranje proizvoda i preslagivanje.

Pokrenuli smo kompjutere i program Word i izrađivali tablice u koje su Dipovci upisivali podatke u određene stupce i retke. Aktivnosti ovakvog tipa pomažu u razvijanju informatičkih vještina kao priprema za buduća zanimanja u ovom sektoru poslova.

Socijalna rehabilitacija:

Održali smo radionicu pod temom Vrline i mane kod nas samih. U radionici su nam se pridružili volonterka Lucija i naš novi zaposlenik Luka. Cilj radionice bio je prepoznati vlastite vrline i mane, naučiti se samokritičnosti i prihvaćanju sebe i drugih s određenim manama. Kroz ovu aktivnost jača se grupna kohezija, međusobno prihvaćanje tolerancija i strpljenje. Nakon vođenog razgovora o vrlinama i manama korisnici su izrezivali od papira u boji trakice koje su lijepili u narukvice na koje su upisivali svoje vrline s flomasterima. Na taj način također vježbamo finu motoriku.

Završili smo tjedan u ritmičkom stilu uz body percussion kojeg nam provodi Lucija Soldo. Uz ovu aktivnost Dipovci razvijaju motoričke i kognitivne sposobnosti. Uče se koordinirati i pamtiti pokrete uz glazbu.

Zdravlje i njega:

Da se malo razbudimo tjedan smo započeli s rekreacijom to jest s vježbama istezanja. Da bi se bolje pripremili za aktivnost i opustili tijelo i mišiće prvo smo meditirali. Vježbe istezanja korisnici jako vole i zato o istome vodimo računa da barem jedanput tjedno sprovedemo istu aktivnost.

Prehrana:

Pravilna prehrana nam je jako bitna. S toga svaki dan Dipovcima pružamo topli obrok koji je vrlo nutritivno bogat i raznovrstan. Tjedan završavamo s ribljim menijem. Omiljeno jelo Dipovaca je pašta s tunom.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se