Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
U srijedu,  13.3.2024. godine proveli smo još jednu aktivnost iz projekta  Turizam za mene – Modul 1 osposobljavanje za turističke vodiče

U srijedu, 13.3.2024. godine proveli smo još jednu aktivnost iz projekta Turizam za mene – Modul 1 osposobljavanje za turističke vodiče

  • 17.03.2024
  • DRUŠTVO

U srijedu, 13.3.2024. godine  proveli smo još jednu aktivnost iz projekta Turizam za mene – Modul 1. Osposobljavanje za turističke vodiče – rad s gostima osobama s invaliditetom u turizmu.

Naši suradnici, članovi Udruge turističkih vodiča Kvarner  https://www.vodici-kvarnera.hr/hr/  sudjelovali su u aktivnostima iz projekta Turizam za mene kojemu je cilj podizanje svijesti o pristupačnom turizmu.

Ovo je prva radionica za turističke vodiče koja je trajala cijelo popodne, a čeka nas još jedno uzbudljivo popodne s vodičima na vođenom razgledavanju po centru Rijeke. Ovo je izazovan zadatak za trustičke vodiče jer je Rijeka vrlo zahtjevna destinacija u kojoj se trenutno odvijaju građevinski radovi pa je  vodičima to dobra prilika da osmisle turistiki razgled u situaciji u kojoj ih čeka, kao i osobe s invaliditetom mnoštvo nepoznanica. U ulozi gostiju – turista, ovaj put bit će osobe s invaliditetom koje će procijenjivati prilagođenost ovog turističkog razgleda – turistički vodiči su dobili zadatak da osmisle prilagođena turistička razgledavanja po centru Rijeke za različite skupine osoba s invaliditetom, kako bi uvježbali rad sa različim skupinama.

Turistički djelatnici zaposleni u Hotelu Hilton Rijeka Costabella vrlo akativno su sudjelovali u dvije radionice iz ovog Modula. Osim djelatnika Hotela Hilton Rijeka Costabella koji rade na raznim radnim mjestima na kojima se mogu susresti s osobama s invaliditetom, na osposobljavanjima iz ovog Modula 1,  do sada su sudjelovali  i privatni iznajmljivači iz Opatije, Viškova, Matulja i Rijeke. S privatnim iznajmljivačima ćemo se susresti još nekoliko puta kako bi evaluairali njihovu samoprocjenu pristupačanosti njihovih objekata za turizam i planirali buduća ulaganja u pristupačni turizam. Do sada je 70 -tak turističkih djelatnika sudjelovalo u aktivnostima iz projekta.

 

Projekt financira Ministarstvo turizma i sporta, a ovo je treća velika skupina turističkih djelatnika koju obuhvaćamo osposobljavanjem za rad s gostima, osobama s invaliditetom.

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se