Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Ponovno zajedno i u još većem broju!

Ponovno zajedno i u još većem broju!

  • 04.06.2020
  • DRUŠTVO

Prošlo je dugo vremena od našeg zajedničkog druženja, ali dočekali smo taj dan kada smo se ponovno skupili i nastavili s našim aktivnostima koje smo svi željno iščekivali. Dok još vrijedno spremamo naš prostor i pripremamo ga za selidbu, naše aktivnosti održavaju se vani.

U utorak, 2.6.2020. godine, započela je naša rekreativno terapijska aktivnost na Bazenima Kantrida ”Idemo plivati” koju naš Vinko Šešelja već cijelu godinu vodi volonterski. Bilo je puno uzbuđenja jer smo se prvi put vidjeli uživo nakon dugo vremena i to na bazenu. Teško smo se suzdržavali da se ne izgrlimo i izljubimo od sreće što smo opet zajedno pa smo brzo “uletjeli” u vodu i uživali u igrama u vodi.

Možda ste nas vidjeli i jučer, 3.6.2020., u podne, kako u velikom broju koračamo od Korza prema Terminalu i našoj omiljenoj riječkoj šetnici Molu Longu s našim štapovima i osmjesima na našima licima. Tako je – nordijsko hodanje je opet tu, no ovaj put nismo sami!

Jučer nam se pridružila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka (https://srce-rijeka.hr/o-nama/) koja radi za osobe s intelektualnim teškoćama na području Grada Rijeke i na unapređenju njihove kvalitete života, ali i života njihovih obitelji. Njihov cilj jest omogućiti svojim članovima ravnopravnost i uključenost u društvu, pa su odlučili pridružiti nam se i sudjelovati u nordijskom hodanju koje je, zahvaljujući projektu „Ri Urban Inclusive Walking 2020“, postalo simbolom urbanog i inkluzivnog hodanja.

Okupili smo se ispred naše Udruge, pripremili štapove, a prethodno smo ponovili i osnovna pravila kojih se trebamo pridržavati sukladno mjerama zaštite u vrijeme pandemije. Od Udruge, preko Korza pa sve do kraja Terminala naši mladi, članovi Udruge Srce i volonteri hodali su puni energije i volje. Na kraju Terminala napravili smo kratku pauzu i zajednički „piknik“ kako bismo se odmorili i skupili energije za povratak.

Što reći, osim toga da je bilo veselo, dinamično, energično i ispunjavajuće, stoga ćemo ovakvo nešto sigurno ponoviti! Naši novi prijatelji, bez obzira što su starije dobne skupine od naših “DIP-ovaca”, ali u vrlo sličnom društvenom položaju, bili su izrazito sretni zbog novog iskustva i novih prijatelja!

 

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se