Osobni budżet za OSI jer OSI su osobe koje trebaju podršku i skrb, socijalnu uslugu..

  • 14.07.2022
  • DIP-ov klub mladih

Osobni budžet ili izravna plaćanja, naknade za osobne asistente  i druge usluge u zajednici  – dok ne uvedemo takav pristup u HR nema pomaka!

Više desetaka godina se u npr. UK, koristi mjera izjednačavanja mogućnosti za OSI kojom se sredstava za plaćanje osobnih asistenta (OA) usmjerena na osobu – osobu kojoj treba podrška i srkb. Izravna plaćanja ili osobni budžet za potrebe OSI je ugrađen je u zdravstveni i socijalni sustav npr. u UK.

Vidi npr. https://www.paragonhh.co.uk/newsarticles/2019/2/13/what-is-a-personal-budget-or-direct-payment?gclid=CjwKCAjw2rmWBhB4EiwAiJ0mtcMZRI4DPjAbV-hEWMLIu19YoBD0AggFsj__wRYvDVyrRamBJrT8VhoC-5UQAvD_BwE ili

https://www.nhs.uk/nhs-services/help-with-health-costs/what-is-a-personal-health-budget/

Time se daje do znanja da su OSI – osobe,  a ne kao kod nas, da se sredstva namaču iz raznih izvora, projektno pa ovise o stanju udruge koja piše projekte, o mogućnostima lokalne zajednice,  o svemu samo ne potrebi osobe koja ga treba. Zaposliti  osobnog asistenta znači biti izložen nemilosrdnoj ne/sreći da je udruga dobila sredstva za osobnog asistenta  ili ne..to znači i da će osoba imati pa nemati OA, dok se primjenom UN konvencije o pravima OSI garantira da imaju pravo na podršku i da su osobe. Mi nemamo izravna plaćanja za socijalne usluge.

U poveznici su rezultati istraživanja u UK o osobnim asistentima u posljenjih dvije godine (korona) te  načinima osiguravanja sredstava i osobnom budžetu..a mi imamo iste probleme, ali nemamo osobni budžet, nego i dalje trpimo ovaj strašni sustav koji je izrodio puno anomalija i sive ekonomije. Za vrijeme pandemije su se pojavili u UK isti problemi kao i kod nas, samo što je u RH sve puno žešće, puno više slučajeva, imamo kršenje prava OSI..

https://www.thinklocalactpersonal.org.uk/Latest/Personal-Assistant-Survey-The-Forgotten-Workforce/?utm_campaign=13324607_SCIELine%2013%20July%202022&utm_medium=email&utm_source=SOCIAL%20CARE%20INSTITUTE%20FOR%20EXCELLENCE%20&utm_sfid=&utm_role=&dm_i=4O5,7XLBZ,A75B8L,WEYQO,1

Problem nedostatka kompetentnih osoba koje će to raditi zajednički je svim državama, ali države ulažu u osposobljavanje, dok udruge puno ulažu upravo u prijenos znanja, formalnim i neformalnim osposobljavanjem ljudi koji žele raditi u sektoru.

Problem manje plaće je prisutan svugdje,  ali nisu  toliko mizerno male kao što su  kod nas.

Ali krucijalna razlika između nas i drugih je odnosu države prema OSI – mi nemamo institut “osobnog budžeta” ili izravnog plaćanja za izjednačavanje mogućnosti OSI, razlika je u tome tko prima novac za ili umjesto osobe kojoj je potrebna takva skrb, razlika je u osobnim dotacijama za izjednačavanje mogućnosti koju prima OSI,  a ne da ta osoba ovisi o tome je li član neke udruge koja je ili nije dobila projekt, ima li ili nema takve udruge u blizini..

Osobna invalidnina nije ta vrsta socijalne usluge, jer tamo gdje postoji osobni budžet za OSI, svi imaju i oosbne invalidnine, plus imaju osobne budžete, koje troše u skladu s planom koji s njima naprave radnici u socijalnoj skbi.

Više o tome smo napisali u našem Priručniku o zagovaranju prava OSI koji smo podijelili sudionicim a okruglog stola.

Kad ćemo zaista provoditi UN konvenciju o praivma OSI ili ćemo se prema OSI odnositi samo  deklarativno?

Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.