O kampanji Distancirano socijalni

2022. godina

U okviru 3 godišnjeg programa “širenje mreže socijalnih  usluga” DIP-ov klub mladih koji sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i drugi donatori, provodimo kampanju “Distancirano socijalni”. Aktivnosti iz kampanje su:

 1. mapiranje potreba korisnika i pružatelja socijalnih usluga; u tijeku!
 2. modeli financiranja socijalnih usluga u širem i užem smislu; okrugli stol Zajednički kroz život, financiran iz ESF; ;https://dip.hr/odrzan-okrugli-stol-u-sklopu-javne-kampanje-zivot-u-zajednici-projekta-zajednicki-kroz-zivot/
 3. izrada i tisak priručnika za zagovaranje prava primarne skupine; u tisku! 
 4. organizacija niza okruglih stolova u suradnji s drugim pružateljima socijalnih usluga; , u suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnoati, projekt Aktivni za inkluziju financiran iz ACF; ; https://dip.hr/okrugli-stol-o-zaposljavanju-osoba-s-intelektualnim-teskocama/
 5. organizacija javnog foruma s temom unaprjeđenje kvaliteta socijalnih usluga;najava 25.5.2022. – odgođeno za 7.6.2022.!
 6. osnivanje ne/formalne mreže pružatelja socijalnih usluga iz PGŽ i drugih dijelova HR  – poslije okruglog stola
 7. ostale javne prezentacije i informiranje javnosti

2021. godina

Izložba

Cilj izložbe je povećanje vidljivosti mladih s teškoćama i skretanje pažnje javnosti na njihovu svakodnevicu – želi se progovoriti o socijalnoj isključenosti, izoliranosti i stigmatizaciji osoba s invaliditetom – mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju (autizam, intelektualne teškoće, ADHD i sl.). Njihove teškoće možda nisu odmah vidljive, ali nažalost upravo zbog njih oni postaju nevidljivi društvu. Projekt je financirao Grad Rijeka kroz Otvoreni natječaj za male potpore u 2021. godini.

Više o izložbi pronađite na poveznici: https://dip.hr/o-izlozbi-distancirano-socijalni/

 

Ostali programi

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
 • Wenzelova 2/1
 • Rijeka, Hrvatska
 • OIB: 78171364712
 • MB: 4152115
 • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
 • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
 • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.