Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Održan okrugli stol u sklopu javne kampanje „Život u zajednici“ projekta „Zajednički kroz život“

Održan okrugli stol u sklopu javne kampanje „Život u zajednici“ projekta „Zajednički kroz život“

  • 28.04.2022
  • DRUŠTVO

Okrugli stol 27.3.2022. Zajednički kroz život

Jučer, 27.4.2022. godine, je u Savezu udruga mladih Primorsko-goranske županije (SUMA) održan okrugli stol u sklopu javne kampanje “Život u zajednici“, projekta “Zajednički kroz život”, na temu inkluzivnih socijalnih usluga u zajednici – u susret novim izazovima.

Program rada je bio sljedeći:

  1. Predstavljanje projekta Zajednički kroz život – predstavnici nositelja Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Pula
  2. Upoznajte nas! predstavnici samozastupnika i predstavnici grupe podrške roditelja
  3. Modeli financiranja socijalnih usluga za prioritetnu skupinu (institucionalno vs. izvaninstitucionalno, u širem/u užem smislu)
  4. Najava – ispitivanje potreba za socijalnim uslugama za osobe s kombiniranim teškoćama (intelektualne, iz spektra autizma, mentalne bolesti i sl.) – mapiranje potreba u zajednici
  5. Najava okruglog stola u svibnju 2022.
  6.  Prezentacija: okrugli stol 27.3. prezentacija

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na okrugli stol!

Projekt Zajednički kroz život provodi Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima: Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“, Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama, „Suncokret“, Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre, od 01.05.2020. do 01.05.2022.

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići nizom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.

Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama. Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kn.

Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1., te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

Hvala, SUMA, na podršci i ustupljenom prostoru, opet.

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se