Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Pozivamo Vas na press konferenciju projekta Turizam za mene  i promociju razvoja prilagođenog turizma koja će se održati u četvrtak, 15. 2. 2024. godinu u Opatiji, u Vili Antonio, Ulica Vladimira Nazora 2 u 12:00 sati.

Pozivamo Vas na press konferenciju projekta Turizam za mene  i promociju razvoja prilagođenog turizma koja će se održati u četvrtak, 15. 2. 2024. godinu u Opatiji, u Vili Antonio, Ulica Vladimira Nazora 2 u 12:00 sati.

  • 13.02.2024
  • DRUŠTVO

POZIVAMO

Vas na press konferenciju projekta Turizam za mene  i promociju razvoja prilagođenog turizma koja će se održati u četvrtak, 15. 2. 2024. godinu u Opatiji, u Vili Antonio, Ulica Vladimira Nazora 2 u 12:00 sati.

Na press konferenciji će sudjelovati predstavnici Društva za istraživanje i potporu (DIP), nositelja projekta i partnera Udruge iznajmljivača Grada Opatije te drugi gosti.  

Sadržaj:

  • O projektu Turizam za mene! – prilika za zaokret u razvoju prema pristupačnom turizmu u regiji
  • Modul 1. Najava i poziv za privatne iznajmljivače s područja Liburnije za osposobljavanje za rad s gostima – osobama s invaliditetom koje će se održati u utorak 20.2.2024. od 17:00, u Opatiji,  u Vila Antonio.

Najava ostalih aktivnosti iz projekta od veljače do lipnja 2024. godine:   osposobljavanje za zaposlenike Hotela Hilton Rijeka Costabella (2.dio), osposobljavanje za turističke vodiče i  turističke zajednice i druge ključne dionike (Rijeka). Najavit ćemo i pozvati dionike u turizmu na osposobljavanje za turističke dionike i posjetitelje  Međunarodnog sajma Promohotel, 28.2.2024. godine u Poreču na kojem gostujemo s istom temom.

  • Modul 2. programi osposobljavanja i usavršavanja osoba s invaliditetom za rad u turizmu i ugostiteljstvu – za zaposlene osobe s invaliditetom i potencijalne zaposlenike.
  • Modul 3. programi osposobljavanja i usavršavanja mentora u tvrtki koji su neposredno nadređeni radnicima osobama s invaliditetom zaposlenima u tvrtki.
  • Samoprocjena pristupačnosti osobama s invaliditetom turističkih kapaciteta i dodjela oznake “dobri domaćin osobama s invaliditetom te izrada i dodjela naljepnice (oznake) s QR kodovima za turističke kapacitete. Prilagođeni tekst za osobe s invaliditetom/O kapacitetima: razina arhitektonske prilagodbe, vizualna, komunikacijska prilagodba.
  • Kampanja za zagovaranje prava osoba s invaliditetom na slobodno vrijeme i odmor – pristupačne turističke kapacitete. Kraj projekta predviđa se krajem lipnja, s otvorenom javnom raspravom (okruglim stolom) o mogućnostima i razvoju pristupačnog turizma.

Kontakt: Marta Berčić, [email protected]; mob. 0915580920

Flyer A5 – Tourism for Me!

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se