Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Pouzdana organizacija? Od osnutka, znači, 10 godina, DIP nije u blokadi, nema poreznog duga. Nikad nismo prestali raditi! Tri godine zaredom, CompanyWall nam dodjeljuje Certifikat pouzdanosti. Kako je to moguće, kad nam vječno nedostaje sredstava za pokriti sve troškove? Kreativnost poslovanja!

Pouzdana organizacija? Od osnutka, znači, 10 godina, DIP nije u blokadi, nema poreznog duga. Nikad nismo prestali raditi! Tri godine zaredom, CompanyWall nam dodjeljuje Certifikat pouzdanosti. Kako je to moguće, kad nam vječno nedostaje sredstava za pokriti sve troškove? Kreativnost poslovanja!

  • 21.10.2023
  • DRUŠTVO

Treću godinu zaredom, možemo se pohvaliti, s ponosom, da smo dobili Certifikat pouzdanosti tvrtke #CompanyWall .

Zadovoljili smo sve stroge kriterije provjere boniteta (račun nije u blokadi, nema poreznog duga, nije u sudskom postupku, poslovni subjekt uredno isplaćuje plaće, ukupan broj dana u blokadi je 0).

“Ovim certifikatom se potvrđuje da je Društvo za istraživanje i potporu, zahvaljujući uspješnom poslovanju, među najpouzdanijim u Hrvatskoj!”

Prema njihovim podacima, naša udruga je među 7,2% neprofitnih organizacija koje mogu udovoljiti ovim uvjetima.
To smo postigli našim izuzetnim naporima da, usprkos izazovnom okruženju, kao neprofitna organizacija, održimo naše poslovanje i da se razvijamo!
Naš Tim je spreman ulagati svoja sredstva, kako bi “krpali” financijske konstrukcije dok čekamo rezultate natječaja, isplate koje kasne usprkos odrađenim planiranim aktivnostima, usprkos ugovorima, usprkos tome što, bez obzira na sve, radimo svaki dan.
Zahvaljujući jednom dijelu pouzdanih donatora/izvora sredstava, koji isplaćuju sredstva sukladno vlastitim ugovorima, djelujemo na rubu, s velikim rizicima. Međutim, postoje i oni koji kasne s isplatama ugovorenih sredstava, zbog čega, kao i većina udruga koje puno rade, moramo refinancirati poslovanje na gotovo nemoguće načine, kako bi namirili troškove koji su sve veći i veći.
Izmišljamo različite načine prikupljanja sredstava kako bi stalno nešto “kapalo”, imamo podršku roditelja, dajemo svoje ušteđevine i rezerve nazad u udrugu, kako ne bi pali u blokadu. Pišemo bezbroj prijava na različite javne pozive, natječaje, zamolbe za donacije na milijune načina, bezbroj razgovora i predstavljanja, dokazivanja – a za to nam treba beskrajno puno vremena. A upravo to vrijeme i korištenje stručnih resursa za prikupljanje sredstava je naš najskuplji resurs, jer ga nemamo dovoljno. Sve ovo događa se zato što naše društvo još nije osvijestilo da, bez kontinuirane podrške lokalne zajednice i države, osobe s invaliditetom ne mogu ostvariti svoja prava; pravo na život u zajednici te pravo na rad. Naše djelovanje nije samo građansko; mi nismo skupina ljudi koja zastupa neke svoje partikularne interese; mi djelujemo za cijelu zajednicu, i to za njenu najranjiviju skupinu; za skupinu za koju je država obavezna pobrinuti se. Naša je misija djelovanje za ostvarivanje dobrobiti i prava osoba s invaliditetom za koje radimo.

Zato, pozivamo sve vas, tvrtke, građane, donositelje odluka, da više sudjelujete u podršci osobama s invaliditetom koje sudjeluju u našim programima, da nam date veću financijsku podršku kako bi mogli razvijati kvalitetne programe za sve nas! Vaše ulaganje donosi manje troškove cijeloj zajednici u budućnosti. I to drastično manje. Svatko tko je u našem sektoru zna da je to tako, jer mi ne provodimo programe koji imaju jednokratni učinak, ne “gasimo vatru”, nego ulažemo u razvoj i blagostanje cijele zajednice.

Naš temeljni program socijalnih usluga u Dnevnom centru Prijatelji, za 5 zaposlenih stručnih osoba (s minimalnim plaćama) i 50 osoba s invaliditetom (što je premalo zaposlenih), košta oko 200.000 eura godišnje; mi iz raznih izvora namirujemo tek 1/3 potrebnog iznosa. No, nakon isteka svake godine, kada rekapituliramo rezultate, vidimo da imamo sve više korisnika i sve veće troškove, i da smo poprilično umorni kolikogod bili entuzijastični i predani svom radu. Država je izračunala da je 442,39 eura po korisniku mjesečno dovoljno za 1 korisnika za socijalnu uslugu poludnevnog boravka:

Naš račun za donacije je:

Društvo za istraživanje i potporu, Wenzelova 2/1, Rijeka, HrvatskaOIB: 78171364712,

ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA IBAN: HR7123600001102394295

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se