Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
EDUKOSI.TURIZAM: održane još dvije aktivnosti za osobe s invaliditetom sa ciljem osnaživanja za zapošljavanje

EDUKOSI.TURIZAM: održane još dvije aktivnosti za osobe s invaliditetom sa ciljem osnaživanja za zapošljavanje

  • 30.07.2023
  • DRUŠTVO

Od 11. 3.2022. godine provodimo u ulozi partnera projekt financiran iz ESF, EDUKOSI.TURIZAM – EDUKACIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM U TURIZMU. U sklopu projekta EDUCOSI.TURIZAM, od 20. do 27.7. 23. održali smo dvije u nizu brojnih aktivnosti na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom s temama:

1. Moj posao iz snova je..

2. Kako se uspješno predstaviti na razgovoru za posao?

Uspješno predstavljanje na razgovoru za posao ključno je za ostavljanje pozitivnog i dugotrajnog dojma na sugovornika. Evo nekoliko bitnih savjeta o kojima smo diskutirali s našim korisnicima koji će im pomoći na uspješnom razgovoru za posao:
🔸Istražiti tvrtku: temeljito istražite tvrtku, njenu kulturu, vrijednosti i najnovija događanja. Posjedovanje ovog znanja pokazat će vaš interes za organizaciju i pokazati da ste dobro pripremljeni.
🔸Poznavati opis posla: Razumijevanje zahtjeva i odgovornosti posla. Uskladite svoje vještine, iskustva i postignuća s onim što tvrtka traži i budite spremni objasniti kako možete pridonijeti njihovom uspjehu.
🔸 Prikladno se odjenuti: obucite se profesionalno i u skladu s kodeksom odijevanja tvrtke. Kad ste u nedoumici, bolje je biti malo previše odjeven nego nedovoljno.
🔸Biti točni: Dođite na vrijeme ili nekoliko minuta ranije na intervju. Točnost pokazuje da cijenite vrijeme ispitivača i da ste pouzdani.
🔸Pozdraviti s povjerenjem: ponudite čvrst stisak ruke, održavajte kontakt očima i pozdravite sugovornika s osmijehom. Projiciranje samopouzdanja od samog početka daje pozitivan ton intervjuu.
🔸Vježbati dobar govor tijela: Sjednite uspravno, izbjegavajte vrpoljenje i kimajte kako biste pokazali zanimanje i uključenost u razgovor.
🔸Slušati pažljivo: obratite pozornost na pitanja ispitivača i odgovarajte promišljeno. Izbjegavajte prekidanje i provjerite jesu li vaši odgovori relevantni i sažeti.
🔸Istaknuti svoje prednosti: Kada razgovarate o svom iskustvu, usredotočite se na svoja postignuća i na to kako su usklađena sa zahtjevima posla. Koristite konkretne primjere kako biste pokazali svoje sposobnosti.

Projekt EDUKOSI.TURIZAM-EDUKACIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM U TURIZMU financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II, kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, a provodi se u okviru Operativnog programa  Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Odobrena ukupna vrijednost projekta je 1.240.441,74 kn, a financirat će se u 100%-tnom iznosu ukupnih prihvatljivih izdataka projekta.

Pučko otvoreno učilište Poreč https://www.poup.hr/projekti-eu-a/edukositurizam/je nositelj, a partneri na projektu su: Društvom invalida Poreč https://drustvo-invalida-porec.hr, DANTE – ustanovom za obrazovanje odraslih, Rijeka, https://dante-ri.hr Društvom za istraživanje i potporu Rijeka, https://dip.hr/ i Mini karavan servis d.o.o. – Polidor kamp Funtana.

Projekt traje 20 mjeseci. Početak Projekta je 11.03.2022. i traje do 11.10.2023.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se