Program za mlade PGŽ usvojen na 7. sjednici Skupštine PGŽ

  • 28.01.2022
  • Istraživanja, strategije i analize

Program za mlade Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2022. do 2024. godine usvojen na Skupštini Primorsko goranske županije

Jučer, 27.1.2022. godine smo bili gosti na sjednici Skupštine PGŽ na kojoj smo kao izrađivači Programa za mlade Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2022 do 2024 godine predstavili Program za mlade radi usvajanja. Članovi Skupštine su bili zadovoljni našim radom i prihvatili Program za mlade.
Posebno smo zahvalni mladim vijećnicima i članovima Savjeta mladih PGŽ iz prethodnog mandata, na čiju inicijativu je i započela izrada ovog Programa, Robert Matic i Adelina Kunst, u čijem mandatu smo ovaj Program izrađivali i s kojima smo izvrsno surađivali. Hvala vam na vašim čestitkama i zahvalama na obavljenom poslu. Hvala i svim drugim članovima SM, kao i svim mladima koji su sudjelovali u izradi.
Zahvaljujemo Upravnom odjelu za socijalnu politiku i mlade, pročelnici Dragici Marač i službeniku zaduženom za mlade, Danielu Trošiću, koji su nam dali veliku podršku u provedbi i najavi promjena u javnim politikama za mlade i izradi Programa bez čije podrške ne bismo mogli.
Isto tako, zahvaljujemo svim sudionicima izrade ovog Programa koji su dali doprinos izradi, javnim tijelima i ustanovama, udrugama i pojedincima. Svaki vaš doprinos je važan i sadržan je u Programu.
Sada nas čeka izrazito važan korak – izrada akcijskog plana za 2022 godinu kroz koji će se opet uključivati predstavnici ključnih dionika koji mogu doprinijeti provedbi Programa.
Upoznali smo i novu predsjednicu Savjeta mladih PGŽ, Mateu Vrkić koja je u ime SM najavila da će surađivati i aktivno raditi na provedbi Programa.
Posebno smo ponosni što je većina  prijedloga mjera za  demografsku obnovu PGŽ  već sadržana u  Programu za mlade pa mladi PGŽ ne moraju čekati neke nove odluke nego se može očekivati da će, čim se izradi akcijski plan krenuti u tom smjeru.
Po prvi puta jedna strategija za mlade ima biblioteku pokazatelja koji omogućuju praćenje i izvještavanje, pa  gradovi i općine u PGŽ, ustanove, udruge i drugi ključni dionici  mogu jasno mjeriti i planirati nove aktivnosti i projekte koji vode ka strateškim ciljevima.
Pozivamo ih da krenu u realizaciju!
Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade je tiskao sažetak Programa u suradnji s Prirodoslovnom i grafičkom srednjom https://www.pgsri.hr  tako da su mladi, učenici škole imali priliku uređivati sažetak za tisak.
Nadamo se da ćemo uskoro distribuirati  i taj sažetak. U nastavku je naš radni sažetak, kao cijeli Program za mlade koji je Skupština dobila u materijalima za raspravu.
Snimka sjednice Skupštine: 27.1.2022.
Prezentacija za Skupštinu:  PresentationPGŽ_PZM_27.1.2022.
Sažetak Programa za mlade PGŽ  (naša varijanta) Program za mlade-predložak za brošuru-4
Sažetak – tiskan:
Program za mlade PGŽ 2022 – 2024 Nacrt-prijedloga-Programa-za-mladePGZ2021-2024-2
Demografska analiza PGŽ-a u fokusu 7. sjednice Županijske skupštine | Primorsko-goranska županija
PGZ.HR
Demografska analiza PGŽ-a u fokusu 7. sjednice Županijske skupštine | Primorsko-goranska županija
Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.