Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Program za mlade PGŽ usvojen na 7. sjednici Skupštine PGŽ

Program za mlade PGŽ usvojen na 7. sjednici Skupštine PGŽ

  • 28.01.2022
  • ISTRAŽIVANJA

Program za mlade Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2022. do 2024. godine usvojen na Skupštini Primorsko-goranske županije

Jučer, 27.1.2022. godine, bili smo gosti na sjednici Skupštine PGŽ, na kojoj smo kao izrađivači Programa za mlade Primorsko-goranske županije, za razdoblje od 2022 do 2024 godine, predstavili Program za mlade u svrhu njegova usvajanja. Članovi Skupštine su bili zadovoljni našim radom i prihvatili Program za mlade.
Posebno smo zahvalni mladim vijećnicima i članovima Savjeta mladih PGŽ iz prethodnog mandata, na čiju inicijativu je i započela izrada ovog Programa, Robert Matic i Adelina Kunst, u čijem mandatu smo ovaj Program izrađivali, i s kojima smo izvrsno surađivali. Hvala vam na vašim čestitkama i zahvalama na obavljenom poslu. Hvala i svim drugim članovima SM, kao i svim mladima koji su sudjelovali u izradi.
Zahvaljujemo Upravnom odjelu za socijalnu politiku i mlade, pročelnici Dragici Marač i službeniku zaduženom za mlade, Danielu Trošiću, koji su nam dali veliku podršku u provedbi i najavi promjena u javnim politikama za mlade i izradi Programa, bez čije podrške ne bismo mogli.
Isto tako, zahvaljujemo svim sudionicima izrade ovog Programa koji su dali svoj doprinos, javnim tijelima i ustanovama, udrugama i pojedincima. Svaki vaš doprinos je važan i sadržan je u Programu.
Sada nas čeka izrazito važan korak – izrada akcijskog plana za 2022. godinu, kroz koji će se opet uključivati predstavnici ključnih dionika koji mogu doprinijeti provedbi Programa.
Upoznali smo i novu predsjednicu Savjeta mladih PGŽ, Mateu Vrkić, koja je u ime SM-a najavila da će surađivati i aktivno raditi na provedbi Programa.
Posebno smo ponosni što je većina prijedloga mjera za  demografsku obnovu PGŽ -a već sadržana u Programu za mlade, pa mladi PGŽ-a ne moraju čekati neke nove odluke, nego se može očekivati da će se, čim se izradi akcijski plan, krenuti u tom smjeru.
Po prvi puta jedna strategija za mlade ima biblioteku pokazatelja koji omogućuju praćenje i izvještavanje, pa gradovi i općine u PGŽ, ustanove, udruge i drugi ključni dionici  mogu jasno mjeriti i planirati nove aktivnosti i projekte koji vode ka strateškim ciljevima.
Pozivamo ih da krenu u realizaciju!
Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade je tiskao sažetak Programa u suradnji s Prirodoslovnom i grafičkom srednjom https://www.pgsri.hr, tako da su mladi, učenici škole imali priliku uređivati sažetak za tisak.
Nadamo se da ćemo uskoro distribuirati  i taj sažetak. U nastavku je naš radni sažetak, kao i cijeli Program za mlade koji je Skupština dobila u materijalima za raspravu.
Snimka sjednice Skupštine: 27.1.2022.
Prezentacija za Skupštinu:  PresentationPGŽ_PZM_27.1.2022.
Sažetak Programa za mlade PGŽ (naša varijanta) Program za mlade-predložak za brošuru-4
Sažetak – tiskan:
Program za mlade PGŽ 2022 – 2024 Nacrt-prijedloga-Programa-za-mladePGZ2021-2024-2
Demografska analiza PGŽ-a u fokusu 7. sjednice Županijske skupštine | Primorsko-goranska županija
PGZ.HR
Demografska analiza PGŽ-a u fokusu 7. sjednice Županijske skupštine | Primorsko-goranska županija
Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se