Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Završio je ciklus aktivnosti iz područja osnaživanja za rad osoba s invaliditetom u suradnji s Centrom za robotiku Kraljevica i prof. Ramčić

Završio je ciklus aktivnosti iz područja osnaživanja za rad osoba s invaliditetom u suradnji s Centrom za robotiku Kraljevica i prof. Ramčić

  • 31.07.2023
  • DRUŠTVO

Od svibnja 2022. godine ponovo surađujemo sa Centrom za robotiku Kraljevica „ROBOKRA“.  Umirovljeni i nagrađivani profesor tehničke kulture Rifat Ramčić je u sklopu projekta „Radionice iz tehničke kulture za mlade s teškoćama u razvoju: modelarstvo, elektrotehnika, elektronika, automatika, robotika“ održava različite aktivnosti iz modelarstva i elektronike. Za nas je od siječnja 2023. sveukupno održao 9 aktivnosti iz modelarstva. Suradnju smo započeli u 2022. godini kad smo proveli više od 10 radionica u društvu s našim prof. Rifatom i izrađivali više vrsta uporabnih predmeta od drva: od pijeska za ključeve do kućica za ptice. Projekt sufinancira Primorsko-goranska županija. 

https://www.hztk.hr/nacionalni-centar-tehnicke-kulture-o-centru-robi.aspx

 

Na ovim modelarskim aktivnostima u 2023. godini izradili smo drvene košare za kruh i  drvene držače za ubruse. Na modelarskim aktivnostima prosječno sudjeluje 12 korisnika. Kontinuiranim održavanjem modelarskih aktivnosti, naši korisnici su unaprijedili rukovanje modelarskom pilom te drugim alatima (čekić, brusni papir, odvijač i sl.). Time osposobljavamo osobe s invaliditetom za rad na jednostavnim poslovima.  Ova aktivnost se održava u sklopu programa pružanja socijalnih usluga poludnevnog boravka u “Dnevnom centru Prijatelji“. 

Ova suradnja je odličan primjer dobre prakse suradnje u zajednici, različitih dionika koji svojim djelovanjem i podrškom mogu unaprijediti kvalitetu života i ostvarivanje prava na uključenost u zajednicu osoba s invaliditetom.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se