Vaučeri za obrazovanje nezaposlenih osoba kreću!

  • 06.04.2022
  • DIP-ov klub mladih

Vaučeri za obrazovanje  za nezaposlene osobe

Od 1.4. 2022. kreću vaučeri za nezaposlene osobe kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada.

Program obrazovanja može trajati:

    • za nezaposlenu osobu do šest mjeseci
    • za zaposlenu osobu do 10 mjeseci (zbog mogućnosti usklađivanja provedbe programa s radnim obvezama polaznika).

Konačno nezaposleni mogu birati obrazovni program, među odobrenima koje nude naše škole za obrazovanje odraslih.

Odlično za mnoge, ali još uvijek nema prilagođenih programa za osobe s invaliditetom s teškoćama kojima se mi bavimo, poput onih iz spektra autizma, ADHD, intelektualnih teškoća i drugih kombiniranih ali i mentalnih bolesti. Možda će dio osoba s invaliditetom moći iskoristi ove mjere, samo je pitanje koliko su o svemu informirani. Naši dipovci znaju svašta raditi, pomagati u kuhinji, čistiti javne površine, raditi u vrtu, slagati i sklapati dijelove predmeta, lijepiti i slične poslove, zato pozivamo poslodavce da nam se jave kako bi sklopili suradnju o radnim aktivnostima za naše dipovce. A za obrazovanje i podršku ćemo se mi pobrinuti, dok ne krenu i na nas misliti donositelji odluka. Jer to je naše pravo –  pravo na rad i zapošljavanje, a obveza je države i društva da se pobrine da dobijemo podršku.

Upravo zato smo krenuli u projekt EDUKOSI.TURIZAM – EDUKACIJE OSOBA S INVALIDITETOM ZA POSLOVE U TURIZMU koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru poziva UP.02.2.2.17 Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Poreč, a partneri Ustanova Za Obrazovanje Odraslih Dante, Rijeka, Društvo Invalida Poreč i Mini karavan servis d.o.o., Poreč.

Kroz projekt ćemo osposobiti i informirati o mogućnostima osposobljavanja i rada te zapošljavanja osobe s invaliditetom, u 2 županije Istarskoj i PGŽ, a za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

Oblikovati novi standarde kvalifikacija i program osposobljavanja prilagođen osobama s invaliditetom te osposobiti 12 OSI.  Sve to radimo u suradnji s poslodavcima jer su oni izuzetno važni kako bi nam rekli za kakve sve poslove i radne zadatke trebaju  radnike.

U našoj regiji možemo preporučiti ustanove za obrazovanje odraslih s  kojima surađujemo i za koje znamo da odlično rade svoj posao:

  1. Ustanova za obrazovanje i kulturu Narodno učilište, Rijeka;https://www.facebook.com/narodno.uciliste/posts/3208756789346939
  2. Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Rijeka,  https://dante-ri.hr/vauceri-za-besplatno-obrazovanje/?fbclid=IwAR23Cw85kiuk8DQEkVFUgpq6_F8E2gU7tBQiU0z41Xui8s6qXAMqE0B4vII

Ako doznate za još neku ustanovu za obrazovanje javite nam da informiramo nezaposlene osobe.

Više o vaučerima ovdje https://vauceri.hzz.hr/vauceri-besplatno-stjecanje-vjestina/

Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.