Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Turizam za mene – 29.4.2024. godine u Hotelu Hilton Rijeka Costabella  održan još jedan modul osoposobljavanja djelatnika u turizmu  koji odgovara na pitanja poput Kako dati podšrku u radu osobama s invaliditetom koji rade u turizmu?

Turizam za mene – 29.4.2024. godine u Hotelu Hilton Rijeka Costabella održan još jedan modul osoposobljavanja djelatnika u turizmu koji odgovara na pitanja poput Kako dati podšrku u radu osobama s invaliditetom koji rade u turizmu?

  • 02.05.2024
  • DRUŠTVO

U ponedjeljak, 29.4.2024. godine održali smo u Hotel Hilton Rijeka Costabella još jedan modul osoposobljavanja djelatnika u turizmu s temom koja odogvara na izazove poput  Kako dati podšrku u radu osobama s invaliditetom koji rade u turizmu?

Modul 3. Osposobljavanje zaposlenika Hotela za rad sa zaposlenicima – osobama s invaliditetom je aktivnost iz projekta Turizam za mene kojeg financira Ministarstvo turizma i sporta kako bi razvijali pristupačni turizam.

U osoposobljavanju je sudjelovalo  deset zaposlenika Hotela Hilton Rijeka Costabella i to onih koji su mentori novim radnicima osobama s invaliditetom – oni koji su u izravnom kontaktu s osobama s invaliditetom (mentori –  izaravno  nadređeni, kolege u timu). Nastavak prediviđamo u obliku savjetodavnog rada za svakog mentora konkretno za svaku osobu s invaliditetom koja radi  u Hotelu. Iznimno je važno da se osobe s invaliditetom osnaže u podržavajućoj sredini za rad, kako bi zadržale posao i bili zadovoljni randici.

Hotel Hilton Rijeka je pozitivan primjer kao uspješno zaposliti osobe s invaliditetom u turizmu, a naša podrška omogućava i olakšava mentorima i osobama s invaliditetom rad svakodnevno izvršavanje radnih zadataka.

Kroz iskustveno učenje prikazali smo važnost korištenja specifičnih tehnika u radu s osobama s invaliditetom,   sudionici su izmjenili iskustva, a ujedno smo izravno i na konkretnim primjerima pronalazili rješenja kako uspješno uključiti osobu s invaliditetom u radnu sredinu.

Hotel Hilton Rijeka Costabella je pri prijavi projekta, u isto vrijeme u 2023. godini, imao među radnicima dvije  zaposlene osobe s invaliditetom, a za vrijeme održavanja ovog osposobljavanja pet. Ova aktivnost prizašla je iz potrebe upravo ovog važnog dionika u turizmu u našoj regiji. Na osobljavanje su došli oni. djelanici koji će u svom timu imati kolegu – osobu s invaliditetom, kao i oni koji se svakodnevo susreću s već zaposlenim radnicima osobama s invaliditetom.

 

Partneri: Udruga privatnih iznajmljivača Grada Opatije (uvjet Poziva je udruga) – https://www.opatijaholiday.com/si/info/6
Pridruženi partneri: Turistička zajednica Grada Rijeke, Hotel Hilton (uvjet Poziva za pridružene partnere)
Suradnici: Udruga turističkih vodiča Kvarnera, https://www.vodici-kvarnera.hr/hr/  Udruga privatnih iznajmljivača Grada Rijeke i drugi turistički djelatnici.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se