Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Turizam za mene! 17.1.2024. Održan prvi dio osposobljavanja za zaposlenike JTH Hotel Hilton Costabella:  rad u turizmu s osobama s invaliditetom

Turizam za mene! 17.1.2024. Održan prvi dio osposobljavanja za zaposlenike JTH Hotel Hilton Costabella: rad u turizmu s osobama s invaliditetom

  • 27.01.2024
  • DRUŠTVO

U  srijedu   17.1.2024. godine dipov stručni tim održao je prvi dio Modula 1. Osposobljavanje i usavršavanje  djelatnika u turizmu  za zaposlenike Hotel Hilton Costabella, Rijeka, aktinost iz projekta Turizam za mene!  https://dip.hr/turizam-za-mene-ministarstvo-turizma-i-sporta/čiji nositelj je DIP. 

https://www.hilton.com/en/hotels/rjkochi-hilton-rijeka-costabella-beach-resort-and-spa/things-to-do/

Domaćin, Hotel Hilton nam je pokazao koliko zaista žive misiju i kulturu poslovanja koja je orijentirana na inkluzivan pristup razčitim skupinama.

Ovo osposobljavanje za rad s gostima – osobama s invaliditetom dio je projekta Turizam za mene! kojemu je cilj podizanje svijesti o pristupačnom turizmu za osobe s invaliditetom. Projekt financira Ministarstvo turizma i sporta https://mint.gov.hr/odrziviturizam/turizam-za-sve/pristupacni-turizam/23043, za 2023. i 2024 godinu.

U prvom dijelu  (Modula 1.) osposobljavanja sudjelovalo je  35 zaposlenika Hotela Hilton, podijeljenih u dvije grupe, prvoj za  zaposlenike kojima je hrvatski materinski jezik i drugu grupu za zaposlenke  kojima hrvatski nije materinski jezik pa je osposobljavanje održano na engleskom jeziku. Tako su u osposobljavanju sudjelovali strani radnici koji su svoje zaposlenje našli u ovom hotelu.

Osposobljavanje je bilo interaktivno, što znači da su na praktičnim vježbama sudionici mogli “ući u  poziciju gosta” – osobe s invaliditetom.  Tema je bila kako se odnositi prema gostima osobama s invaliditetom s posebnim nagleskom na izazovne situacije u kojima se testira usvojenost  komunikacijskih alata za specifične skupine osoba s invaliditetom (one s intelektualnim teškoćama, iz spektra autizma ili ADHD,  s mentalnim bolestima ili poremećajima, s kroničnim bolestima i dr.).

Iznimno smo zadovoljni s proaktivnim pristupom svih sudionika koji su svaki iz svoje pozicije vrlo otvoreno i s interesom dijelili  iskustva i ne/prilike u kojima su se našli u poslu i osobnom životu.  Ovo osposobljavanje za iste ali i za nove zaposlenike nastavlja se u drugom dijelu oposobljavanja u veljači 2024. godine,  s vrlo efikasnim metodama kroz koje će svi sudionici imati priliku provjeriti usvojene vještine i nove vrijednosti. Veseli nas novi susret.

 

 

 

 

Hotel Hilton Costabella Rijeka je pridruženi partner na projektu, a pred nama je i osposobljavanje za turističke djelatnike koji rade u sektoru privatnih iznajmljivača, s partnerom Udrugom privatnih iznajmljivača Grada Opatije te  za turističke djelatnike  pridruženog partnera Turistička zajednica Grada Rijeke te za turističke vodiče okupljene u Udruzi turističkih vodiča Kvarner.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se