Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Studijsko putovanje DIP-ovog stručnog tima (1. dan)

Studijsko putovanje DIP-ovog stručnog tima (1. dan)

  • 14.09.2020
  • DRUŠTVO

Šaljemo Vam pozdrave iz Pule! Stručni tim DIP-a je na studijskom putovanju u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život sa Centrom za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule. Posjetili smo prostor udruge u Društvenom centru Rojc i stambene zajednice njihovih korisnika.

“Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“ ima za cilj pružanje usluga socijalno ugroženim skupinama koje trebaju adekvatnu pomoć, kako bi ih se što kvalitetnije uključilo u život zajednice.

Prvenstveno se provedbom aktivnosti želi identificirati ugrožene skupine stanovništva, s posebnim naglaskom na siromaštvo i njegove uzroke, te na temelju analize stanja identificirati i stvoriti kvalitetnu ponudu socijalnih usluga, koja će biti dostupna svim stanovnicima i koja će rezultirati aktivnim uključivanjem pojedinaca u društvo, kao i visokim stupnjem socijalne kohezije.

“Proces deinstucionalizacije podrazumijeva pružanje socijalnih usluga potrebitim osobama u lokalnim zajednicama, neposredno u njihovim kućanstvima i u prostorijama “dnevnih boravaka”, kao i organiziranje stambenih zajednica. To će se postići poticanjem prijelaza s institucionalnih socijalnih usluga na usluge zajednice kroz pružanje podrške procesu deinstitucionalizacije i podizanje svijesti javnosti o istome, unaprjeđenje kvalitete i/ili razvoj/širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga te jačanjem kapaciteta stručnjaka/ osoba koje rade s pripadnicima ciljanih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije.”

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se