Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROTEKLA DVA TJEDNA? 12.06. – 23.06.2023.

ŠTO SMO RADILI PROTEKLA DVA TJEDNA? 12.06. – 23.06.2023.

  • 23.06.2023
  • DRUŠTVO

Ponedjeljak smo obilježili sportskim danom na Kampusu! Volonteri su za nas pripremili različite rekreativne igre, poput potezanja užeta, badmintona, nogometa, odbojke i slično. Sportskim igrama, osim što smo bili fizički aktivni, vježbali smo i strpljenje, prilagodljivost, funkcioniranje u timu i kompetitivnost.

U utorak smo, napokon, dovršili naše drvene košare za kruh te su sada spremne za korištenje! Lijepo je, nakon puno truda, vidjeti rezultat zajedničkog rada!

Srijeda je bila rezervirana za aktivnost s našom ERASMUS praktikanticom, Mandy, iz Nizozemske. Mandy je za nas pripremila aktivnosti: kulinarsku aktivnost izrade torte i muffina s dodatkom tradicionalnih nizozemskih Stroopwafel kolačića, aktivnost “Leksikon”, gdje je svaki član odgovorio na pitanja o sebi.

U četvrtak smo iskoristili sunčan dan i prošetali Molo longom. Poslužili smo se nordijskim štapovima, koji su iznimno dobri za pravilno doziranje otpora prema podlozi, čime se dodatno aktiviraju mišići gornjeg dijela tijela. Jeste li znali da se nordijsko hodanje znatno razlikuje od hodanja s klasičnim skijaškim ili planinarskim štapovima?

Petak smo obilježili našom Zoom čajankom!

Tjedan od smo započeli odlaskom na naš eko vrt u Viškovu. Nakon rada u vrtu, odigrali smo tradicionalne nizozemske igre, koje je za nas pripremila naša ERASMUS praktikantica Megan iz Nizozemske: Nail the Poo Game, Bottle football i Ball toss. Veseli nas kada kod nas volontiraju ljudi iz različitih predjela svijeta – tada imamo priliku naučiti pojedinosti o različitim kulturama i običajima te na taj način proširiti multikulturalno znanje!

Utorak je bio dinamičan te smo održali aktivnosti:

– modelarsku aktivnost na kojoj smo izrađivali drvene držače za papirnate ubruse

– proslavili smo Clarin 23. rođendan!

Za potpuni doživljaj pogledajte fotografije.

Sredinu tjedna obilježili smo kreativnom aktivnošću s volonterom Frankom. Prvo smo crtali jedni druge, no pod jednim uvjetom – da nismo smjeli gledati u papir! Zatim smo crtali sami sebe – kako sebe vidimo, gdje bismo voljeli biti u ovom trenutku i kako se osjećamo? Konačni radovi su bili jako zanimljivi i kreativni!

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se