Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROTEKLA DVA TJEDNA? 26.06. – 07.07.2023.

ŠTO SMO RADILI PROTEKLA DVA TJEDNA? 26.06. – 07.07.2023.

  • 07.07.2023
  • DRUŠTVO

U ponedjeljak, 26.6., za nas je aktivnost održala volonterka Maša. Izrađivali smo magnete od gipsa, u različitim oblicima. Nakon aktivnosti, odigrali smo igru “nemogućih izbora” te je bilo zanimljivo slušati izbore naših članova. Ova igra dobra je za razvoj kreativnog i kritičkog mišljenja.

U utorak smo imali aktivnost iznenađenja – održali smo psihosocijalnu podršku za naše članove, nakon koje smo odigrali igru u timovima pod nazivom “Igra nabrajanja”. Njome smo vježbali moždane vijuge i strpljenje.

Srijeda je bila rezervirana za odlazak na dugoočekivani izlet u Grad Krk. Detaljnije o izletu pročitajte u zasebnoj objavi.

U četvrtak smo proslavili rođendan našeg Matije! Uz proslavu, održali smo i našu glazboterapiju pod nazivom Bubnjarski krug. Jeste li znali da se od početka bubnjarskog kruga pa do sada, naša grupa povećala za čak 6 članova?

P.S. Naš bubnjarski krug je iz tjedna u tjedan sve veći!

Petak smo obilježili našom Zoom čajankom, koju je za naše DIP-ovce održala psihologinja Karmen.

 

Ponedjeljak, 3.7., mogli bismo nazvati Danom kreativnih aktivnosti u DIP-u. Prvo je za nas volonterka Maša održala drugi dio svoje aktivnosti izrade magneta od gipsa. Ovoga puta magnete smo oživjeli bojama te su poprimili potpuno drugačiji izgled! Potom smo s volonterkom Anjom imali aktivnost izrade origamija od papira. Obje aktivnosti doprinose razvoju kreativnosti te poboljšanju koncentracije i pažnje.

U utorak smo nastavili u jednakom kreativnom tonu – s volonterkom Ninom izrađivali smo nakit i ukrase od Fimo mase. Ova aktivnost dobra je za opuštanje te povoljno utječe na motoriku prstiju i ruku.

Sredinu tjedna obilježili smo glazbenom aktivnošću s volonterkom Lucijom. Moramo se pohvaliti kako smo dugo uvježbavanu skladbu, pomoću tehnike tzv. “Body percussion” (područje glazbe sviranja po tijelu), ovaj tjedan priveli kraju!

Četvrtak je, kao i uvijek, rezerviran za našu glazboterapiju Bubnjarski krug. Ovaj tjedan, voditelj Luka je za naše članove pripremio malo izazovnije i teže zadatke sviranja, koje su “DIP-ovci” odlično odradili i savladali.

Tjedan smo zaključili našom Zoom čajankom!

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se