Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 29.04. – 03.05.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 29.04. – 03.05.2024.

  • 03.05.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

RADNE AKTIVNOSTI:

Stigao nam je novi pribor za sortiranje te smo zasukali rukave i krenuli raspakiravati kutije. Sortirali smo vilice u set od deset komada. Vrlo nam je bitna koncentracija za isti posao i vježbanje računanja tj. brojenja komada žlica.

Posvetili smo se čišćenju prostorija Dip-a. Podijelili smo se u parove i zajedno krenuli na posao. Čistili smo radne plohe, podove i prozore. Prostor udruge je zamirisao, a naši Dipovci su na ovaj način vježbali radne navike i vještine potrebne za buduća jednostavna zanimanja čistača.

SOCIJALNA REHABILITACIJA:

I ovaj tjedan naš Luka proveo je bubnjarsku aktivnost. Dipovci su stvarali zvukove i melodiju i uživali u bubnjanju. Posjetila nas je i naša Lucija Soldo koja je provela aktivnost body percussion, gdje naši korisnici stvaraju glazbu uz zvukove Mozarta.

Poslužilo nas je lijepo vrijeme bili smo na izletu u Gorskom Kotaru. Započeli smo naše putovanje u Donjoj Dobri, gdje smo imali kreativnu radionicu oslikavanja crijepova. Zatim smo marendali u pizzeriji i nakon toga posjetili smo špilju Vrelo u Fužinama. Dipovcima je izlet bio zanimljiv i uživali su na svježem zraku.

ZDRAVLJE I HIGIJENA:

Ovaj tjedan proveli smo fizičku aktivnost u Veslačkom klubu. Uz naše volonterke Sil i Tedy bili smo jako kreativni i ponudili Dipovcima mogućnost da svatko sam pokaže jednu vježbu koju bi izvodili ostali korisnici. Uz pomoć volonterki i zaposlenika vježbe se izvode pravilno i u skladu s mogućnostima korisnika.

PREHRANA:

Kako svaki tjedan pazimo o potičemo zdrave obroke, razgovaramo o istome svakodnevno. Ponekad se počastimo s nečim manje zdravim kao npr. pizzom na izletu u Gorskom Kotaru.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se