Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 29.01. – 2.02.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 29.01. – 2.02.2024.

  • 02.02.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji #poludnevniboravak

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

Jedan od glavnih ciljeva našeg rada je osamostaljivanje korisnika. Radne akcije i kulinarske aktivnosti potiču razvoj svakodnevnih vještina neophodnih za postizanje samostalnosti. Na kulinarskim aktivnostima korisnici usvajaju vještine potrebne za uspješnu pripremu obroka. Kulinarske aktivnosti su usklađene sa mogućnostima korisnika tre se trudimo pripremati jela koja su brzo gotova i jednostavna ali zdrava. Radne akcije su važne za stvaranje radnih navika i održavanje zdravlja. Preko tjedna naporno radimo i ne stignemo na kraju dana sve pospremiti, stoga je jedan dan u tjednu posvećen pospremanju i dubinskom čišćenju. Radimo u parovima i tako naizgled naporan i dosadan posao, činimo lakšim i zabavnijim.

Socijalna rehabilitacija:

Već svi dobro znaju da tjedan u DIP-u ne može proći bez Bubnjarskog kruga s Lukom. Tako smo i ovaj četvrtak proveli u ritmu bubnjeva. Muzika budi emocije, može uticati na raspoloženje ali i umiriti um. Bubnjarski krug potiče osjećaj pripadnosti te razvoj kolegijalnosti. Dok čekaju svoj red Dipovci vježbaju strpljenje i pažljivo slušaju ostale sudionike. Osim na bubnjevima korisnici često sviraju na svom tijelu – body percussion. Uz Lucijinu podršku i prateći ritam muzike, Dipovci proizvode zvukove pomoću pljeskanja, tapšanja i pucketanja prstima. Ova aktivnost se razlikuje od bubnjanja jer na body percussion-u svi istovremeno proizvodimo ritam uz glazbu. Na glazbenim aktivnostima korisnici sa upoznaju s različitim vrstama glazbe i načinima na koje se ona može proizvesti.

Njega i briga o zdravlju:

Niti ovaj tjedan nije prošao bez meditacije i fizičke aktivnosti. U iščekivanju toplijih dana naše razgibavanje i meditaciju trenutno provodimo u prostorima DIP-a ali uskoro ćemo se preseliti na svjež zrak. Istezanjem potičemo fleksibilnost, cirkulaciju i smanjujemo napetost mišića. Korisnicima ističemo važnost fizičke aktivnosti te ih kroz istezanje učimo pravilne pokrete kako bi smanjili mogućnost ozljede tokom vježbanja

Prehrana:
Pravilna prehrana nam je izrazito važna stoga korisnicima svaki dan pružamo topli obrok koji se sastoji od svih potrebnih makronutijenata.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se