Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 27.05. – 31.05.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 27.05. – 31.05.2024.

  • 31.05.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Stigla nam je nova pošiljka noževa te smo krenuli sa sortiranjem pribora. Ova aktivnost nam je vrlo bitna za pripremu za jednostavne poslove sortiranja i slaganja.

Održali smo modelarsku radionicu s prof. Rifatom. Gotov proizvod je drvena kutija za pospremanje pribora. Naši korisnici su se podijelili po poslovima. Jedna grupa je ljepila drvene letvice, drugi su brusili već gotove kutijice, dok je treća grupa stavljala lak na gotove kutijice. Ova radionica vrlo nam je bitna kako bi se naši korisnici naučili koristiti alate.

Socijalna rehabilitacija:

I ovaj tjedan smo bubnjali s našim Lukom. Dipovci su stvarali melodije i zvukove individualno i grupno te na isti način vježbali motoriku ruku, pažnju i koncentraciju.

Posjetili smo GK Rijeka i Dječju kuću. Imali smo organizirani obilazak. Dipovci su se upoznali s prostorom knjižnice i dobili saznanja na kojim katovima se nalaze knjige koje žele posuditi i kako i na koji način posuditi knjige. U Dječjoj kući smo uz vodstvo imali kratku radionicu, na kojoj su naši korisnici na okruglim papirićima crtali po želji te su iste papiriće zakačili na konop u određeni prostor kao uspomenu da su bili u posjeti.

Zdravlje i njega:

Tjedan smo započeli fizičkom aktivnošću. Uputili smo se u VK Jadran te smo izvodili vježbe istezanja i vježbe snage.

Prehrana:

Kao i svaki tjedan, naši korisnici imaju u ponudi tri obroka. Vrlo je važno da su obroci nutritivno bogati i izbalansirani i da se udovoljava potrebama i željama naših korisnika. Omiljeno jelo naših Dipovaca ovaj tjedan bile su maneštra i polpete s restanim krumpir.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se