Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 26.02. – 01.03.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 26.02. – 01.03.2024.

  • 01.03.2024
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

Ponedjeljak smo započeli sa slaganjem plastičnog pribora. Korisnici su vrijedno radili kroz jutro pa smo nakon marende uživali u druženju.

Uz pjesmu, ples, i prijatelje iz poludnevnog boravka proslavili smo trostruki rođendan od: Antonia, Nikše i Vida.

Zahvaljujemo članovima Hrvatsko kemijsko društvo na održanoj radionici izrade hidratantne kreme. DIPovci su najprije izradili etikete, a nakon toga su se bacili na izradu kremica. Veselimo se ponovnom susretu!

U srijedu smo ponovili postupak kaširanja jer nam je za izradu novog proizvoda potreban drugi sloj novinskog papira. Dva sloja, omogućavaju da proizvod bude kvalitetniji i izdržljiviji. S obzirom da su korisnici već prethodno imali prilike izrađivati razne proizvode upoznati su s ovom tehnikom izrade.

U četvrtak smo vježbali finu motoriku uz izradu papirnatih aviona. Svaki je korisnik izradio svoj avion u boji po želji. Osim motoričkih, ova aktivnost potiče razvoj i kognitivnih sposobnosti kao što su: koncentracija i pažnja, koje su svakako bile neophodne za praćenje uputa i pravilnu izradu.

U petak smo pokrenuli računala i otvorili program “Microsoft Excel”. Korisnici su se upoznali s osnovama ove aplikacije i naučili unositi te uređivati podatke. Takve aktivnosti su ključne jer omogućavaju korisnicima da aktivno sudjeluju u digitalnom svijetu, koji je sveprisutan u današnjem društvu. Razvoj digitalnih vještina otvara vrata širokom spektru mogućnosti i pruža bolje profesionalne prilike našim korisnicima.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se