Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 26.02. – 01.03.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 26.02. – 01.03.2024.

  • 01.03.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

Kulinarske aktivnosti: Pripremali smo tortilje s miješanim mesom i povrćem. Prije pripreme obroka, uputili smo se u trgovinu kako bi nabavili potrebne namirnice. Korisnici se tako uz interakciju sa sugrađanima uče raspolaganju financijama te aktivno sudjeluju u cjelokupnom procesu. Pripremu smo započeli pranjem pa zatim usitnjavanjem povrća (mrkve, glavicu zelene salate, rajčice …), a zatim smo meso popirjali na luku i onda sve skupa umotali u tortilje. Nakon pripreme obroka, uputili smo se u čišćenje kuhinje.

Pripremom jela, korisnici se pripremaju za buduća radna mjesta pomoćnog kuhara i čistača.

Izrađivali smo Hilde, hobotnice od tkanine punjene lavandom. Koristili smo materijale koje smo rezali na trakice, napunili lavandom glave hobotnice i stavljali deklaracije. Ova aktivnost nam pomaže razvoju motoričkih sposobnosti neophodnih za zanimanje krojača.

I ovaj tjedan dobili smo nove kutije s plastičnim priborom. Bilo je potrebno sortirati plastične žlice i pregledati da li su ispravne. Korisnici su se posvetili istome uz pomoć volonterki Romine i Klare. Nakon pregleda, krenuli smo u formiranje serije od 500 setova od po deset vilica u svakom setu.

Socijalna rehabilitacija:

Na početku tjedna proslavili smo rođendane troje korisnika uz prijatelje iz psihosocijalne podrške, te uz tortu, pizzu i glazbu proveli radosne trenutke. Ovakve aktivnosti jačaju grupnu koheziju te općenito pozitivno utječu na korisnike.

Njega i briga o zdravlju:

Posjetili su nas članovi Hrvatskog kemijskog društva. Korisnici su pomogli kreirati deklaracije za kreme za ruke koje su prethodno izradili prijatelji iz psihosocijalne podrške. Na deklaracije su naveli sve sastojke spomenutog proizvoda. Budući da se radi o prirodnom proizvodu bez konzervansa, naučili su kako je bitno staviti datum isteka roka na kremu.

Ovim putem zahvaljujemo se doktorandima s fakulteta na posjeti i radujemo se budućim susretima.

Održali smo pričaonicu na kojoj smo se pozabavili temom međuljudskih odnosa; Razgovarali smo o načinima pristojnog ophođenja jednih prema drugima te načinima rješavanja problema i svakodnevnim situacijama u kojima se teško snalaze.

Prehrana:

Razgovarali smo s korisnicima o zdravoj prehrani, te potrebi svakodnevnog konzumiranja povrća i voća. Također smo razgovarali o načinima pripreme hrane, potrebi pranja voća i povrća prije konzumacije te o konzumiranju slatkiša koje je potrebno svesti na što manju količinu.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se