Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 25.03. – 29.03.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 25.03. – 29.03.2024.

  • 29.03.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

U ponedjeljak smo se opet uputili u naš vrt na Viškovu. Nastavili smo sa sakupljanjem lišća, rezanjem korova, sakupljanjem smeća. Na taj način smo vježbali vještine potrebne za jednostavna zanimanja pomoćnog vrtlara ili cvjećara.

Bili smo vrijedni i sortirali noževe i ovaj jedan. Za ovaj posao jako je bitna koncentracija i pažnja, kako bi se uočile razlike između ispravnih od neispravnih noževa. Uz rad, Dipovci na ovaj način uvježbavaju i suradnju i suradničke odnose.

Socijalna rehabilitacija

U utorak su nas posjetili studenti s Medicinskog fakulteta te se podružili s Dipovcima u aktivnosti šivanja. Prvo je uslijedilo predstavljanje i upoznavanje te podjela rada u parove sa studentima. Na ovaj način studenti su se upoznali s našim načinom rada i različitim potrebama naših korisnika.

I ovaj tjedan smo bubnjali sa našim Lukom. Dipovci jako vole ovu aktivnost. Osim što uživaju u stvaranju zvukova, vježbaju koncentraciju i motoriku ruku.

Zdravlje i higijena

Kako smo tjedan započeli boravljenjem u vrtu, prirodi, često razgovaramo s našim korisnicima o potrebi svakodnevnog šetanja i boravljenja na svježem zraku. Potičemo ih na bavljenje sportom, na odlaske na bazen na Kantridi.

Tjedan smo završili sa čišćenjem prostorija udruge. Podijelili smo se u zadatke i naš Dip je zamirisao i ovaj tjedan. Ova aktivnost nam je bitna i za uvježbavanje vještina čistača.

Prehrana

Ovaj tjedan kuhali smo varivo s mahunarkama i kobasicama. Uz naše Dipovce u kulinarsku aktivnost uključile su se i volonterke Zoja i Barbara. Bacili smo se na usitnjavanje mrkve, kapule, češnjaka, pomidora i na isto smo dodali passatu, leću, grah i grašak. Podijelili smo zadatke i nakon obavljenog posla i skuhanog obroka uputili smo se u pisanje recepta, koje čuvamo u našoj Dipovoj kuharici.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se