Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 22.04. – 26.04.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 22.04. – 26.04.2024.

  • 26.04.2024
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

U utorak smo se posvetili šivanju te smo “stavili u pogon” nove igle, konce i tkanine. Vježbali smo finu motoriku tako što smo na tkaninu šivali inicijale i za ukras smo dodali gubiće i perlice. Ovakve aktivnosti su odlična vježba za vještine šivanja i krojenja te korištenje alta kao što su škare ili igle i dobra vježba za posao pomoćnog krojača.

U četvrtak smo posjetili Centar za rehabilitaciju i sudjelovali smo na vrlo zanimljivim aktivnostima. U prvo dijelu smo se zabavili na zboru uz poznate hitnove i zvuk sintisajzera. U drugom dijelu dana opustil smo se uz kreativnu aktivnost fraktalnog crtanja. Znate li što je crtanje fraktala? Crtanje fraktala je oblik art terapije. Fraktalni crtež je forma koja se sastoji od neisprekidane crte i obojenih polja. Fraktalni crteži crtaju se zatvorenih očiju. Na taj način se lakše opustimo i uranjamo u sebe. Boje biramo zatvorenih očiju, a polja bojamo otvorenih očiju.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se