Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 22.04. – 26.04.2024.¸

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 22.04. – 26.04.2024.¸

  • 26.04.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

RADNE AKTIVNOSTI:

Naši Dipovci su ovaj tjedan bili jako vrijedni i posložili veliki broj žlica i pospremili ih u kutije od 500 setova. Stigle su nam i nove pošiljke plastičnog pribora te smo se upustili u nove aktivnosti sortiranja. Uz ovu aktivnost vježbavamo matematiku s korisnicima brojeći količinu potrebnu za staviti u određeni set.

Upustili smo se i u aktivnost šivanja. Iscrtali smo šablone na tkanine u obliku srca, cvijeta, kućica te smo po istome provlačili iglu i konac. Vježbali smo motoriku ruku i preciznost koje su nam potrebne za buduća jednostavna zanimanja pomoćnog krojača.

SOCIJALNA REHABILITACIJA:

Ovaj tjedan nam je bio jako zabavan. Osim što smo kao i inače bubnjali s našim Lukom, imali smo kviz znanja i pogledali smo vrlo zanimljiv crtić “Izvrnuto-obrnuto”.

U kvizu su se Dipovci iskazali jako dobro u natjecateljskom duhu u znanju o prirodi, Hrvatskoj i sportu. Kroz crtić smo nastojali potaknuti razmišljanje o emocijama i načinu na koji se nosimo s njima u određenim situacijama te poveli raspravu o istome.

ZDRAVLJE I HIGIJENA:

Tjedan smo započeli s fizičkom aktivnošću istezanja. Koristili smo prostirke, lopte, trake za istezanje te razgibali i razbudili naša tijela kako bi lakše uronili u radni tjedan.

PREHRANA:

Pripremali smo slane palačinke s šunkom i sirom. Prije same pripreme uputili smo se u trgovinu po namirnice. Jedan par pripremao je smjesu za palačinke, drugi su usitnjavali tj. rendali sir i šunku. Uz pomoć naših volonterki Petre, Sil i Zoje, Dipovci su se naučili pripremi jednostavnog i brzog jela.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se