Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 20.05. – 24.05.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 20.05. – 24.05.2024.

  • 24.05.2024
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

Tjedan smo započeli s edukativnom aktivnosti o sprječavanju nasilja, koju nam je održala volonterka Lucijana. Naučili smo razlikovati različite vrste nasilja te kome se obratiti i kako potražiti pomoć. Također smo spomenuli i utjecaj koje nasilje može imati na nas ali i na ljude oko nas.

Nakon marende održali smo “Pričaonicu” – psihosocijalna podrška, na kojoj smo razgovarali o temama koje su aktualne te o problemima koje nas muče. Također smo se dotakli i vedrijih tema kao što su planovi za ljeto i buduće aktivnosti u DIP-u.

U utorak smo se okupili na glazboterapiji “Bubnjarski krug”. Glazboterapijom razvijamo vještine kao što su pažnja i koordinacija ali i strpljenje i kolegijalnost. Korisnici kroz glazbu dobivaju uvid u svoj napredak pa tako razvijaju i samopouzdanje.

U četvrtak smo sa volonterkama Lucijom i Hanom raspravljali o sigurnosti na Internetu. Volonterke su nas upozorile na opasnosti s kojima se možemo susresti kada razgovaramo ili upoznajemo ljude na internetu. Raspravili smo i o mogućim rješenjima u koliko dođe do neugodnih situacija.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se