Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 20.05. – 24.05.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 20.05. – 24.05.2024.

  • 24.05.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

RADNE AKTIVNOSTI:

Sortirali smo plastični pribor. Uvježbavali smo finu motoriku i koncentraciju te se na ovaj način pripremali za buduće jednostavne poslove slaganja i sortiranja.

Posvetili smo se aktivnosti šivanja. Ovaj put smo ušivali zakrpe na komadu tkanine. Vježbali smo finu motoriku i učili se kako pravilno šivati.

Uređivali smo crtaonu. Pospremali smo pribor u kutije koje smo prethodno kaširali. Na kutije smo lijepili naljepnice na koje smo pisali što se u njima nalazi, radi lakšeg snalaženja prilikom pripreme materijala za aktivnosti.

Ovaj tjedan su se našle na meniju brze lazanje od mljevenog mesa i povrća. Naši korisnici sudjeluju u cijelom procesu, od nabave hrane do pripreme.

SOCIJALNA REHABILITACIJA:

Naše volonterke Sil i Teddy održale su radionicu “Nizozemske igre i aktivnosti”. Djevojke su predstavile u kratko svoju zemlju te su tada korisnici izrađivali tradicionalno nizozemsko posuđe od papira i kolaža u plavoj boji. Na kraju radionice volonterke su nas počastile s nizozemskim slatkišima.

Održali smo radionicu engleskog jezika. U istome su nam pomogle volonterke Sil, Teddy i Heidi. Dipovci su naučili kako se predstaviti, ponavljali brojeve i druge pojmove. Naučili su i koju novu riječ.

ZDRAVLJE I HIGIJENA:

Tjedan smo započeli aktivno. Uputili smo se u šetnju do VK Jadran i posvetili se vježbama istezanja, snage i izdržljivosti.

PREHRANA:

Naši Dipovci tijekom tjedna biraju na meniju jedno od tri ponuđena jela. Na meniju se nalaze raznovrsne namirnice. Omiljeno jelo naših Dipovaca ovaj tjedan bili su gulaš s njokima i polpete s restanim krumpirom.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se