Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 19.02. – 23.02.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 19.02. – 23.02.2024.

  • 23.02.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji #poludnevniboravak

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

Svakog tjedna, naši korisnici, samostalno pripreme jedan obrok za svoje prijatelje. Ovu srijedu su na meniju bile paprike punjene krumpirom, lukom i špekom. Korisnici su odradili pripremu jela te su nakon konzumacije pospremili prostor.

Kulinarske aktivnosti, osim što potiču samostalnost, pripremaju korisnike za buduća radna mjesta pomoćnog kuhara ili čistača.

Došla nam je nova tura plastičnog pribora s toga smo otvorili nove kutije i ozbiljno se bacili na posao. Korisnici odvajaju ispravni od neispravnog pribora, nakon čega, ispravni pribor slažu u setove od 10 vilica. Nakon provjere, zadnji korak je pakiranje 500 setova od 10 vilica u kartonske kutije. Korisnici su aktivni sudionici svakog od navedenih koraka.

Socijalna rehabilitacija:

Volonter Luka je i ovog tjedna proveo glazboterapiju pod nazivom “Bubnjarski krug”. Dipoovci posebno uživaju u ovoj aktivnosti jer im pruža priliku za druženje uz glazbu i ritam koje sami stvaraju.

Osim što potiče kreativnost, ova aktivnost također unapređuje komunikaciju među korisnicima, kao i između korisnika i Luke. Dok neki korisnici više vole samostalno stvarati glazbu, drugi više uživaju pratiti i svirati uz Lukinu podršku.

Ovaj smo tjedan “zasukali rukave” na kreativnoj aktivnosti kaširanja. Kaširanje zahtijeva finu motoriku i strpljenje. Kako bi zadatak odradili ispravno, Dipovci moraju usitiniti novinski papir, premazati balon ljepilom i zalijepiti komadiće novina na balon. Ovo je početna faza izrade proizvoda, kojeg ćemo vam pokazati kada bude spreman.

Njega i briga o zdravlju:

Održali smo psihosocijalnu podršku, koja je od iznimne važnosti za naše korisnike. Psihosocijalna podrška potiče razvoj i poboljšanje kognitivnih, komunikacijskih, govorno-jezičnih i socijalnih vještina kod korisnika.

Na “Pričaonicama”, naši korisnici imaju priliku razgovarati s psihologinjom Karmen o aktualnim događajima. Budući da se Dipovci često nađu u socijalnim situacijama u kojima se teško snalaze, Pričaonice su im od velike važnosti za rješavanje takvih situacija.

Prehrana:

Svakodnevno skrećemo pažnju da zdrava prehrana nije samo zdravi obrok, nego treba obratiti i pozornost na konzumaciju raznih napitaka koji su bogati šećerima i kofeinom. Preporučamo im da umjesto razno raznih sokova izaberu zdraviju opciju poput čaja zaslađenog medom ili prirodnih napitaka poput limunade ili nekog prirodnog cijeđenog soka. Time pospješujemo i unos vitamina koji su nam svakako neophodni u ovim zimskim mjesecima.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se