Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 15.04. – 19.04.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 15.04. – 19.04.2024.

  • 19.04.2024
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

Održali smo “Pričaonicu” kao dio naše psihosocijalne podrške. Ovog puta, fokusirali smo se na teme ljubavnih i prijateljskih odnosa, istražujući njihove sličnosti i razlike. Prepoznajemo da korisnicima ponekad treba podrška u razumijevanju i snalaženju u socijalnim interakcijama, te smatramo da su pričaonice idealna prilika za izražavanje svojih nesigurnosti. Kroz ove aktivnosti, cilj nam je olakšati DIPovcima snalaženje u međuljudskim odnosima te ih potaknuti na prepoznavanje vlastitih granica i potreba.

U drugom dijelu dana posjetili smo Centar za odgoj i obrazovanje kako bismo zajedno s prijateljima očistili vrt od korova. To je prvi korak u ostvarenju našeg cilja – stvaranja plodnog, šarenog i zdravog vrta. Vrtlarenje ne samo da donosi fizičke koristi, već i pozitivno utječe na mentalno zdravlje, smanjujući stres i anksioznost te povećavajući samopouzdanje. Znate li da takve aktivnosti zapravo spadaju pod agroterapiju?

U utorak smo se okupili u Centar za rehabilitaciju, gdje borave naši dragi prijatelji i kolege. Srdačno su nas ugostili i omogućili nam uvid u njihovu svakodnevicu. Izrazito nam se svidio njihov prostor, smješten u prirodnom okruženju, te smo iskoristili priliku da provedemo dan na svježem zraku baveći se sportom. Veselimo se ponovnom druženju i nadamo se skorom ponovnom susretu!

Uz volonterke Katarinu i Valneu, ponovili smo osnove osobne higijene ali čuli smo usvojili i nova znanja. Cure su nam vrlo slikovito prikazale način na koji se prenose bakterije ali i korake detaljnog pranja ruku kako bi bili sigurni od virusa, bakterija i bolesti.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se