Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 15.04. – 19.04.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 15.04. – 19.04.2024.

  • 19.04.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicenrarprijatelji

#poludnevniboravak

RADNE AKTIVNOSTI:

Ovaj tjedan upregnuli smo naše ruke za sortiranjem plastičnog pribora, točnije žlica. Ovi poslovi osim što omogućuju Dipovcima uvježbavanje za buduća zanimanja slaganja i sortiranja, važni su nam i za razvoj koncentracije i pažnje.

SOCIJALNA REHABILITACIJA:

Tjedan smo započeli s pričaonicom koju je vodila naša psihologinja Karmen. Razgovarali smo o odnosima jednih spram drugih, pravilima ponašanja u prostorima Dipa i porazgovarali o mnogim temama koje naše korisnike brinu i za koje im je potreban savjet.

Bubnjarski krug održali smo u dva navrata. Naš Luka posvetio se stvaranju glazbe u ritmu bubnja. Svakom korisniku se posveti individualno i prilagođava njegovim potrebama. Naši Dipovci osjete takav prisni pristup i ne mogu iščekati da ova aktivnost započne.

Ovaj tjedan posjetila nas je Lucija Soldo te smo u ritmičkom stilu završili tjedan. Naši korisnici vole ovu aktivnost uz koju pamte pokrete i izvode ih u ritmu Mozarta.

Tjedan smo završili s proslavom rođendana prijatelja iz psihosocijalne podrške. Uz pizzu, tortu, društvene igre i ples zabavili smo se i poželjeli našem prijatelju sve najbolje

ZDRAVLJE I NJEGA

Posvetili smo se čišćenju naših prostorija. Podijelili smo poslove i krenuli s osvježenjem prostora. Osim što je bitno da prostor u kojem boravimo bude uredan i čist, našim korisnicima ova aktivnost pomaže u razvijanju vještina čišćenja i radnih navika.

PREHRANA:

Naš cilj je osigurati svim korisnicima zdrav i nutritivno izbalansiran obrok. Svaki dan nudimo izbor od tri zdrava obroka i potičemo osviještenost spram zdrave prehrane. Omiljeno jelo naših Dipovaca je rizi-bizi i polpete ili pohana piletina s restanim krumpirom.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se