Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 13.11. – 18.11.2023. (PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA)

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 13.11. – 18.11.2023. (PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA)

  • 18.11.2023
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji #psihosocijalnapodrška

Kako bi tjedan započeli na najbolji mogući način, u ponedjeljak smo održali psihološku pričaonicu (psihosocijalna podrška) na kojoj smo, s našom psihologinjom Karmen, razgovarali o temama koje nas muče. Na ovoj aktivnosti su sudjelovali i naši prijatelji iz poludnevnog boravka.

U utorak smo se posvetili modelarskoj aktivnosti koja nam pomaže u razvijanju fine motorike prstiju, a i pruža nam priliku da vidimo plodove našeg rada. Tako u našem prostoru imamo mnoštvo pomagala (npr. podmetači, stalak za začine, stalak za kruh…) koje smo izradili na prošlim modelarskim aktivnostima uz pomoć profesora Rifata.

U srijedu smo “zasukali rukave” na kulinarskoj aktivnosti. S obzirom da neki od nas više vole slatko, a neki slano, odlučili smo napraviti i slatke i slane palačinke kako bi svi završili dan siti i zadovoljni.

Četvrtak smo započeli sa glazboterapijom “Bubnjarski krug” koja nam pomaže da na kreativan način iskoristimo pozitivnu energiju.

Tjedan smo završili u ritmu sa body percussion-om. Body percussion ili sviranje na tijelu, je aktivnost koja nam pomaže u razvijanju koncentracije, koordinacije i ritma jer moramo istovremeno: koristi tijelo kako bi proizveli zvuk i pratiti ritam muzike. Ovu aktivnost nam provodi profesorica Lucija Soldo koja se dugi niz godina profesionalno bavi glazbom.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se