Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 13.05. – 17.05.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 13.05. – 17.05.2024.

  • 17.05.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

RADNE AKTIVNOSTI:

Sortirali smo plastični pribor kao i svaki tjedan. Slagali smo setove po deset komada žlica i vježbali koncentraciju i pažnju kao i vještine koje su potrebni u jednostavnim poslovima sortiranja i slaganja.

Posvetili smo se čišćenju prostorija Dip-a. Zasukali smo rukave i očistili prozore, kvake, pomeli podove isl. Osim što nam je prostor lijepo zamirisao na ovaj način uvježbavali smo se za jednostavna zanimanja čistača.

SOCIJALNA REHABILITACIJA:

Održali smo Pričaonicu, koju je vodila naša psihologinja Karmen, Dipovci su iznosili teme tj. aktualne probleme koje ih okupiraju u svakodnevnom životu. Kroz pričaonicu nastojimo pružati savjete i potporu našim korisnicima kada se nađu u životnim nedoumicama.

Naša volonterka Luciana održala je radionicu pod temom “Nasilje”. Nabrajali smo koje sve vrste nasilja postoje i na koji način rješavati nenasilno konflikte. Kroz situacijske probleme koje su Dipovci dobili na papirićima pokušavali smo iznjedriti prikladna rješenja uz savjet i potporu. Radionica se odvijala grupno i u parovima.

Pozabavili smo se i čitajem poučnih kratkih priča. Analizirali smo ih kroz grupnu raspravu i izvodili zajednički zaključke.Teme su bile vezane uz empatiju, rješavanje konflikata, osobni rast i razvoj i sl.

Održali smo i radionicu “Sigurnost na Internetu”. Pozabavili smo se s temama o mogućim opasnostima tijekom on-line komunikacije. Predstavljajući moguće scenarije i slučajeve koji uključuju zahtjeve za on-line prijateljstvom i kako, kada i s kime ostvariti isto na što prikladniji i sigurniji način. Kroz savjetodavni rad i interakciju s korisnicima donosili smo zajedno zaključke o sigurnoj on-line komunikaciji.

ZDRAVLJE I NJEGA:

Proveli smo aktivnost to jest metodu fraktalnog crtanja kao formu art terapije. Metoda se koristi tako da korisnici zatvorenih očiju crtaju fraktale, tj.kreću se po papiru rukom i olovkom u svim smjerovima pletući raznolike niti. Crta se ovisno o tome kako je netko raspoložen i kako te vodi ruka. Kada se završi crtež, tada se otvore oči i bojaju se dobivena polja po bojama koje izaberu zatvorenih očiju. Ovakav način crtanja ima terapeutski učinak i djeluje smirujuće i opuštajuće na onoga tko ga izvodi.

PREHRANA:

Vrlo je važno konzumirati raznovrsnu i izbalansiranu prehranu. Zato redovito našim korisnicima naglašavamo važnost jednakog unosa omjera ugljikohidrata, proteina i masti. Vrlo je važno isticati da za vrijeme toplijih dana trebamo unositi više vitamina i minerala za dobro funkcioniranje organizma.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se