Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 12.02. – 16.02.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 12.02. – 16.02.2024.

  • 16.02.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji #poludnevniboravak

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

Potaknuli smo koncentraciju i aritmetičke vještine kroz organiziranje plastičnog pribora. Iako jednostavna, ova aktivnost potiče različite aspekte razvoja kod korisnika, što rezultira napretkom u različitim područjima. Uspoređujući s početkom, primjećujemo da Dipovci sada samostalno preuzimaju inicijativu u slaganju, dok je naša uloga u koordinaciji minimalna. Također, greške su rijetke unatoč prisutnosti glazbe ili razgovora tijekom aktivnosti.

U našoj novoj kuhinji stvari još nisu našle svoje mjesto pa smo zato ovaj tjedna odlučili reorganizirati ormare i napraviti mjesta za kulinarski pribor koji najčešće koristimo. Dipovci su temeljito oprali hladnjak, ormare i površine, te su pregledali rokove na prehrambenim proizvodima. Sada je kuhinja spremna za svaku nadolazeću kulinarsku aktivnost i svaka stvar ima svoje mjesto.

Socijalna rehabilitacija:

Ovaj tjedan smo ponovili “second hand buvljak” jer smo dobili puno nove odjeće. Dipovci kroz ovu aktivnost uče dijeliti i vježbaju kolegijalnost. Osim za korisnike, naše “modne revije” su dobre za okoliš jer se odjeća dulje nosi umjesto da nakon kratkog nošenja završi u otpadu.

Iskoristili smo sunčani dan za šetnju uz more sa našim prijateljima iz psihosocijalne podrške. Miris i zvuk mora doprinijeli su našem opuštanju dok smo uživali u razgovoru. Ova aktivnost je, ne samo potaknula naše fizičko blagostanje, već je i doprinijela povećanju vidljivosti korisnika u zajednici te podržala razvoj socijalnih vještina.

Njega i briga o zdravlju:

Kako bi održali mir i zdravo okruženje, trudimo se što češće provoditi “Pričaonice”. U sklopu psihosocijalne podrške korisnici imaju priliku iznijeti brige i na taj način smanjujemo razinu stresa. Pričaonice su izvrsne za usavršavanje vještina “problem solving-a” jer korisnici, osim što iznose svoje misli, pomažu prijateljima efikasno riješiti njihove strahove i probleme.

Prehrana:

Naš cilj je osigurati da svaka osoba dobije nutritivno izbalansiran obrok koji pridonosi zdravlju i osviještenosti prema zdravoj prehrani. Jedno od najdražih jela Dipovaca je obročna salata s piletinom.

 

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se