Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 11.03. – 15.03.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 11.03. – 15.03.2024.

  • 15.03.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Socijalna rehabilitacija:

Tjedan smo započeli sa sajmom na “Zelenom Kastvu”. Okupili smo se oko 13h i krenuli sa pripremom štanda. Na štandu smo izložili sve rukotvorine koje smo izradili u DIP-u. Toni i Lucian su sastavili cjenik za naše proizvode. Tako su se u prodaji našle Hilde, Vande, magneti i patuljci. Dipovci se na ovaj način druže, upoznaju s principima trgovanja, komuniciraju s kupcima.

Naš Luka je i ovaj tjedan proveo bubnjarski krug, to jest glazboterapiju kroz koju Dipovci stvaraju zvukove uz ritam na bubnju. Glazboterapija utječe pozitivno na mentalno zdravlje i dobro raspoloženje korisnika.

Ovaj tjedan smo se zabavili i uz društvene igre. Koristili smo igre ovisno o željama naših korisnika. Tako su se igrali “Čovječe ne ljuti se”, “memo” i sl. Osim što se zabavljamo, vježbamo i matematiku, memoriju i socijalnu interakciju kroz igru.

Radne aktivnosti i aktivnosti osnaživanja za rad:

Napravili smo obročnu salatu od pašte i tune s povrćem (masline, krastavci, feta sir, rajčice). Prije kuhanja uputili smo se u trgovinu po potrebne namirnice. Nakon podjele rada krenuli smo s pripremom pašte i ostalih sastojaka koje je bilo potrebno usitniti. Uz pripremu hrane istovremeno i čistimo kuhinju. Sve ove aktivnosti su za nas priprema za buduća zanimanja i vježbaju naše dipovce pripremi nekih jednostavnih obroka.

Stigle su nam nove kutije s plastičnim priborom. Dali smo si malo posla sa sortiranjem plastičnog pribora. Ova aktivnost osnažuje naše korisnike za poslove na kojima je potrebno sortiranje proizvoda.

Zdravlje i higijena:

Volonterke, studentice s UNRI, FFRI Valnea i Katarina, održale su vrlo korisnu radionicu pod temom “Održavanje osobne higijene”. Dipovci su se podsjetili što sve spada pod svakodnevnu brigu o osobnoj higijeni. Radionica je bila interaktivna, bilo je potrebno prepoznati potrebne proizvode za higijenu i razvrstati tvrdnje ispisane na papirićima pod lošu i dobru odluku o osobnoj higijeni. Našim korisnicima svidjela se radionica i rado su sudjelovali u istoj.

Prehrana:

Svaki tjedan pridajemo važnost zdravoj i raznolikoj prehrani. Naglašavamo važnost tri obroka na dan: doručka, ručka i večere. Ističemo i naglašavamo važnost pripreme i skladištenja pripremljene hrane. Isto tako, naglašavamo da je u redu konzumirati i nešto slatko, ali da je potrebno ne pretjerivati u istom.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se