Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 10.06. – 14.06.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 10.06. – 14.06.2024.

  • 14.06.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Naši Dipovci su bili vrlo vrijedni ovaj tjedan. Sortirali su pribor i pripremili kutije za isporuku Ukupno su pripremili i sortirali devet kutija 500×10.

I ovaj tjedan posvetili smo se modelarskoj aktivnosti s prof. Rifatom. Brusili smo, ljepili letvice za nove kutije i na kraju lakirali. Kroz ovu aktivnost uvježbavamo finu motoriku i koncentraciju.

Socijalna rehabilitacija:

Svakodnevne probleme i nedoumice naših korisnika nastojimo riješiti kroz pričaonice. Ovaj tjedan kroz pričaonicu nas je vodila naša psihologinja Karmen. Dotakli smo se tema kao što su prijateljski odnosi, adekvatno rješavanje verbalnih sukoba i sl.

Održali smo radionicu “Novac i ja”, 2.dio. Ponovili smo pojmove od prošlog tjedna s iste radionice te se posvetili problemskim zadacima pomoću kojih su naši korisnici uvježbavali brojanje novca i izračunavali kako vratiti ostatak novca kroz igru kupovine u trgovini.

Bubnjali smo s našim Lukom A. i opustili se uz stvaranje melodija i zvukova naših korisnika. Kraj tjedna završili smo opušteno. Uputili smo se na kavicu i razgovor u omiljeni caffe bar naših Dipovaca u blizini udruge.

Posjetila nas je Lucija i održala aktivnost body percussion. Dipovci su stvarali zvukove uz melodiju Mozarta.

Zdravlje i njega:

Svaki dan našim korisnicima naglašavamo važnost održavanja higijene ruku. Osobito kada dođu u naš prostor, nakon što su se vozili javnim prijevozom te prije i nakon obroka.

Prehrana:

Ovaj tjedan na kulinarskoj aktivnosti pripremali smo harmoniku burek s jogurtom. Koristili smo lisnato tijesto i punili ga sa sirom. Pomagala nam je bilonterka Vita. Kako se listovi tijesta gužvaju i slažu u pleh otud naziv harmonika. Nakon pripremljenog obroka, naši korisnici pospremaju posuđe i pišu recept koje pospremamo u našu Dipovu kuharicu.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se