Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 09.10. – 13.10.2023.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 09.10. – 13.10.2023.

  • 13.10.2023
  • DJECA I MLADI

Ponedjeljak smo obilježili nordijskim hodanjem na Costabelli, zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. Više o tome pročitajte na našoj web stranici. Nordijskim hodanjem uvelike se smanjuje opterećenje na noge i kralježnicu jer se težina prebacuje i na gornji dio trupa te se koriste mišići gotovo cijelog tijela, pogotovo mišići ruku, ramena i leđa, troši se više energije i kalorija nego kod običnog hodanja pa to može biti idealan način rekreacije.

U utorak smo se posvetili modelarskoj aktivnosti na kojoj smo izrađivali drvene držače za začine. Sve modelarske aktivnosti osmišljava i provodi profesor tehničke kulture Rifat Ramčić, koji je ujedno i predsjednik Centra za robotiku Kraljevica “ROBOKRA”.

U srijedu smo imali radnu akciju te smo se posvetili čišćenju i organizaciji prostora DIP-a. Svakodnevni poslovi od velike su važnosti za razvoj samostalnosti i odgovornosti naših članova.

U četvrtak smo se posvetili našoj glazboterapiji “Bubnjarski krug”. I dalje je u tijeku akcija prikupljanja donacija za nove bubnjeve, a donirati možete putem linka: https://www.cinipravustvar.hr/izazovi/daj-mi-da-bubnjam-/181

Kraj tjedna obilježili smo aktivnosti “Body percussion” koju je za nas održala volonterka Lucija. Jeste li znali da se ova tehnika sastoji od 4 načina na koje možemo proizvesti zvuk: stopanjem: udaranje lijevom, desnom ili obje noge o pod ili drugu podlogu, tapšanjem, i to tapšanjem lijevog, desnog ili oba bedra rukama, pljeskanjem rukama i (ili) pucketanjem prstima.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se