Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 08.04. – 12.04.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 08.04. – 12.04.2024.

  • 12.04.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

I ovaj tjedan smo kaširali kutije. Dovršavali smo već započeti posao i započeli s kaširanjem novih kutija. Kutije će nam poslužiti za skladištiti likovni pribor i materijal. A kako bi bile sve čvršće potrebno je napraviti dva sloja papira koje smo prethodno isjeckali i lijepili.

Nastavili smo sa čišćenjem lavande. Ovaj tjedan smo vagali lavandu na 35g i stavljali je u za to potrebno mjesto. Lavandu je potrebno očistiti, tj.sa stabljike skinuti listove i odvojiti cvjetove. Za isti posao potrebno je bilo podijeliti se u parove i podijeliti poslove. Bitan faktor je suradnja među parovima i razvoj motorike ruku.

Na kulinarskoj aktivnosti pripremali smo francusku salatu i tople sendviče. Kod pripreme bilo je potrebno usitniti mrkvu, krastavce i dodati grašak i majonezu za francusku salatu te usitniti šunku i sir za tople sendviče. Kombinacija za prste polizati.

Pred kraj tjedan uputili smo se u naš vrt na Viškovu. Iskoristili smo lijepi sunčani dan i zabavili se igrajući se frizbijem i loptom. Podijelili smo se u dvije grupe i kroz igru s rekvizitima zaigrali smo i igru koliko se dobro poznajemo i što nam se kod nekoga sviđa, a što bi voljeli promijeniti.

Socijalna rehabilitacija:

Naš Luka održao je bubnjarski krug. Tijekom ove aktivnosti glazboterapije Dipovci sudjeluju u stvaranju zvukova i melodije te razvijaju motoričke sposobnosti. Stvaraju ritmove u suradnji s Lukom te svatko ima svoj omiljeni ritmički izričaj.

Na početku tjedna uputili smo se na kastavski sajam. Potrebno je bilo posložiti štand na kojem smo stavili naše Hilde, Vande i magneti. Naši Dipovci napravili su cjenik i komunicirali s kupcima. Sajam nam je vrlo važan za razvoj socijalizacije i uključenje u zajednicu.

Naše volonterke Valnea i Katarina provele su ovaj tjedan s Dipovcima kviz znanja. Podijelili su se u tri grupe. Propitivalo se opće znanje, znanje o prirodi, životinjama i sl. Svi su se iskazali vrlo dobro u znanju i putem naučili nešto novo ili utvrdili već stečeno znanje.

Zdravlje i njega:

S obzirom da je nastupilo lijepo vrijeme u utorak smo se uputili u šetnju tj.nordijsko hodanje. Prije polaska, morali smo odabrati i namjestiti štapove po visini korisnika, podijelili smo se u parove i uputili na Molo Longo.

Prehrana:

Svaki tjedan našim korisnicima nudimo zdrave obroke uzimajući u obzir njihove želje i potrebe. Tijelom obroka upućujemo ih da je hranu potrebno konzumirati polako, uživati u hrani i okusima. S obzirom da se bliži sve toplije vrijeme upućujemo ih da je tijekom toplijeg vremena potrebno konzumirati laganiju hranu, piti puno tekućine.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se