Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 06.05. – 10.05.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 06.05. – 10.05.2024.

  • 10.05.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

RADNE AKTIVNOSTI:

Ovaj tjedan posvetili smo se popravku tkanina na našim stolicama na kojima provodimo dosta naših aktivnosti. Skinuli smo stare materijale i pripremili smo sve za stavljanje novih uzoraka tkanine.

Kako smo već prošli tjedan završili sa sortiranjem plastičnog pribora, isto smo predali i donjeli u Dip nove kutije s novim priborom. Zasukali smo rukave za nove radne zadatke sortiranja.

SOCIJALNA REHABILITACIJA:

Tjedan smo započeli sa sajmom na Zelenom Kastvu. Pripremili smo naše Hilde, Vande, patuljke i magnete. Naši Dipovci na sajmu se uključuju u rad šire zajednice i vrlo im je bitno uvježbavati socijalne interakcije s posjetiteljima sajma.

Bubnjali smo i ovaj jedan s našim Lukom. Dipovci su stvarali zvukove i melodije koje odgovaraju njihovim sposobnostima i karakteru.

Zabave nikad dosta, s toga smo proslavili rođendan naše Monie uz prijatelje iz psihosocijalne podrške. Uz dvije torte i glazbu poželjeli smo našim curkama sve najbolje u novoj godini života.

Proveli smo modnu reviju našem prostoru. Iznijeli smo svu robu na stolove i pojedinci su birali ovisno o ukusima što im se sviđa. Isprobavali su odjeću i korisnici su izabrali ono što im se najviše dopada.

ZDRAVLJE I NJEGA:

Naša volonterka Iva B. provela je radionicu “Prve pomoći”. Uz početni razgovor kako, kada i kome je potrebno pružiti pomoć, Iva je podijelila korisnike u parove i tada su isto demonstrirali jedni na drugima. Koristili su za primjer ozljedu ruke, zavoj i maramu te naučili na koji način pružiti pomoć ozlijeđenoj osobi.

U petak smo se prošetali po lijepom sunčanom danu do Centra za odgoj i obrazovanje u pratnji naših volonterki Sil, Teddy, Heidi, Sare i Katarine. Sudjelovali smo na aktivnostima u vrtu od čišćenja korova, pometanja i raščišćavanja zemlje. Ove aktivnosti nam pomažu za razvoj vještina potrebnih za buduća zanimanja vrtlara.

PREHRANA:

Vrlo je važno povećati unos voća i povrća i konzumirati balansiranu prehranu. Svakodnevno koristimo priliku i razgovaramo s našim Dipovcima o istome. Zato i nastojimo dva puta tjedno uvrstiti u naš jelovnik obročne salate i maneštre. Omiljeno jelo naših korisnika je obročna salata s tunom ili piletinom.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se