Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 03.06. – 07.06.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 03.06. – 07.06.2024.

  • 07.06.2024
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

Tjedan smo započeli učenjem i ponavljanjem engleskog jezika. Prisjetili smo se izraza za boje, životinje i brojeve na engleskom. Kroz ovakve i slične aktivnosti, korisnici ne samo da vježbaju kognitivne sposobnosti poput pamćenja i pažnje, nego i usvajaju znanja stranih jezika. Znanje engleskog jezika je izuzetno važno jer je engleski postao neophodan za zapošljavanje na različitim radnim mjestima.

U utorak smo proveli kreativnu aktivnost pripreme krakova za naše hobotnice “Hilde”. Korisnici su od stare tkanine izrezali krakove i spojili ih u male svežnjiće. Ova aktivnost unapređuje vještine sortiranja krakova istih boja te pravilnog rezanja i korištenja škara. To je jedan od koraka koji nam omogućava da korisnike pripremimo za poslove pomoćnog krojača.

U srijedu su korisnici vježbali motoriku i rad ruku kroz aktivnost slaganja i sortiranja plastičnog pribora za jelo. Imali su zadatak pregledati, spojiti i sortirati ispravan plastični pribor te odvojiti onaj koji je neispravan. Ova aktivnost je vrlo dobra priprema za radna mjesta koja zahtijevaju poslove poput sortiranja ili pakiranja predmeta.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se