Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 03.06. – 07.06.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 03.06. – 07.06.2024.

  • 07.06.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Posvetili smo se sortiranju plastičnog pribora, to jest noževa.

Pripremamo se za buduća radna mjesta jednostavnog sortiranja i slaganja. U tjednu naši korisnici slože preko 500 setova od po deset noževa.

Rezali smo trakice od tkanine za naše hobotnice Hilde. Od majica i hlača smo izrezivali trakice u raznim bojama kako bi naše Hilde bile raznobojne.

Održali smo modelarsku aktivnost s prof. Rifatom. Nastavili smo s izradom drvenih kutija.

Socijalna rehabilitacija:

Bubnjali smo s našim Lukom A. Ovaj put Luka je donio nama još nepoznati instrument framedrum. Dipovci su uživali u stvaranju melodije i zvukova na novom instrumentu. Aktivnost smo snimili i napravili vrlo zanimljive snimke sviranja.

Održali smo radionicu “Novac i ja”. Kroz isto smo naučili zašto je nastao novac, kako su ljudi prije novca trgovali te se posvetili vježbi brojanja papirnatog modela novčanica i kovanica do 10 eura i 20 eura.

Proslavili smo rođendan našeg Matije. Počastili smo se grickalicama, pizzom i tortom. Zaželjeli smo našem prijatelju sve najbolje.

Naše volonterke Heidi, Vita i Barbara napravile su vrlo zanimljivu radionicu “Potraga za blagom”. Naši Dipovci imali su zadatak riješiti zagonetke te pronaći zanimljive lokacije i spomenike u gradu. Podijelili smo se u dvije grupe i krenuli od Dipa putem Korza, starog grada do tržnice. Na tržnici su obje grupe obavile kupnju jagoda s kojima smo se zasladili u Dip-u. Na kraju je uslijedila nagrada za pobjednike.

Zdravlje i njega:

S obzirom da je nastupilo toplo vrijeme. Upućujemo naše korisnike da je potrebno konzumirati više tekućine, koristiti sredstvo za zaštitu od sunca te po mogućnosti nositi kapu.

Prehrana:

Ovaj tjedan pripremali smo jednostavniji obrok za naše korisnike. U srijedu smo pripremili sendviče s mortadelom i sirom u kombinaciji sa salatom od pomidora, krastavaca i feta sirom. Na meniju se kroz tjedan češće nađu laganija jela poput obročne salate.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se